VLC Media Player - A médialejátszó
VLC Media Player - A médialejátszó
Rovat: Multimédia | Dátum: 2015-01-23 18:31:33 | Írta: Kovács Dániel

Górcső alá vettük a VideoLan média lejátszóját, nézzük miért is olyan közkedvelt, mivel nyerte meg az internetes közönséget?


Kezdjük azzal, hogy mennyibe kerül? A válasz az rá, hogy ingyenes.

Végre kaptunk egy olyan lejátszót, amelynek nem okoz gondot semmilyen média fájlformátum, és mindezt ingyen. Ezt most szó szerint kell érteni, nincs olyan hang- vagy videofájl, amit ez a szoftver le ne tudna játszani. A telepítő fájl letöltése után (mindössze 22 MB), elkezdhetjük a telepítést.

 

A szoftver telepítés után nem gondolkodik, kattintás után másodperceken belül megnyitja még a régebbi gépeken is a médiáinkat. Képes hálózaton belüli műsorszórásra, ha van digitalizáló kártyánk, akkor TV-ből is képes felvenni analóg és digitális adásokat és végül de nem utolsó sorban egyszerű és villámgyors konvertálásra.

Megoldást jelent annak az user-nek is, aki arra panaszkodik, hogy halk a laptopjában a hangszóró, nem tud rajta normálisan filmet nézni. A hangerősávban 125%-ig engedi felemelni a hangerőt, de a touchpad, vagy az egér görgőjének felfele mozgatásával akár 200%-ot is ki lehet sajtolni belőle, ami azért már bőven elég.

 

Ha hozzám hasonlóan ?vájt fülű? felhasználó használnák, akkor nekik lesz hasznos a beépített Equalizer, illetve ha a kép sem tökéletes számukra, akkor a mellette lévő ?Videohatások? fül alatt beállítási lehetőségek tárháza jelenik meg előtte.

 

Engem meggyőzött, dobom is ki az előző lejátszómat, köszönöm VideoLan!

 

Pro és Kontra:

Előnyére válik gyorsasága, ingyenessége, felhasználóbarátsága, sokoldalúsága. Rossz dolgot viszont akárhogy is kerestem, nem találtam benne.

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Mint minden évben a Google is csinált egy listát 2014-i keresésekből. A korábban ZeitGeist névre keresztelt lista mostmár Google az Év keresése.