Online videók merevlemezre mentése segéd program nélkül
Online videók merevlemezre mentése segéd program nélkül
Rovat: Multimédia | Dátum: 2009-04-10 01:00:00 | Írta: Kovács István

A weblapba ágyazott videók igen népszerűek manapság, de a letöltések nem olyan egyszerű erre alkalmas segédprogram használata nélkül, mi erre a problémára kínálunk megoldást.


Manapság mára az internetet nem csak információ szerzésre hanem szórakozásra is használjuk gondolok itt ezalatt multiplayer módban való játszásra, videó klippek nézésére, internet rádió hallgatására. Ez a cikk az hívatott bemutatni, hogy tudunk weblapba ágyazott videókat (lásd: www.youtube.com) könnyedén a merevlemezünkre menteni segédprogram használata nélkül.

Kétfajta megoldás létezik erre a problémára:

  1. Egy erre alkalmas plugint installálunk az éppen használt böngészőnkbe.
  2. A videót online rögzítjük a merevlemezünkre.

A videók rögzítésére a legalkalmasabb böngésző a sokak által kedvelt Mozilla Firefox amelyhez egy plugin installálásával könnyedén rögzíthetjük az általunk kiszemelt videót!

Miután a plugint installáltuk (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2390) és a Firefoxot újraindítottuk egy kis ikonra bukkanhatunk a böngésző ablakának jobb alsó sarkában.

 

 

A videó rögzítéséhez a következőt kell tennünk, válaszuk ki a videót és játsszuk le majd lejátszás közben kattintsunk a böngésző ablakának jobb alsó sarkában lévő kis ikonra  ekkor egy új kis balak nyílik meg  amelyen a download link nevű gombra kattintva lementhetjük a kiválasztott videót flv kiterjesztésben amelyhez az oldalunkon találhatok lejátszó programot . (FLV Player 1.3.3 )

 

2.

A második megoldás, hogy a weblapba ágyazott videók letöltését egy erre szakosodott weblapon keresztül töltjük le. Több oldal közül is választhatunk mint pl:. http://www.videodownloader.net. http://keepvid.com, http://www.videodl.org/  nevű oldalak amelyeknek használata igen egyszerű:

Válaszúk ki a letölteni kívánt videód, játsszuk le és a linkjét másoljuk be az ezen oldalakon található hosszú címsávba, illetve a címsáv mellet egy lenyíló menüben válasszuk ki a videó származási helyét (jelen esetünkben YouTube), majd a download gombra kattintva megnyílik egy ablak a címsáv alatt itt válasszuk ki a download link gombot és máris menthetjük a videót a merevlemezünkre.

  

 

 

 

Összegzés:

Ezen megoldásokat mindenkinek ajánlom, főleg akkor vesszük hasznát, ha éppen leszeretnénk tölteni egy weboldalba ágyazott videót, de nincs nálunk erre a célra alkalmas segéd program.
Ezen megoldásal az alábbi oldalakról tölthetünk le sikeresen videókat de ez még nem jelenti azt, hogy más oldalakkal nem járnánk sikerrel: YouTube, Google Video, MetaCafe, IFILM, Dailymotion, Angry Alien, ArtistDirect, Blastro, Blennus, Blip.tv, Bofunk, Bolt, Break.com, Castpost, DevilDucky, FindVideos, Free Video Blog, Grinvi, Grouper, LuluTV, Midis.biz, Music.com, MusicVideoCodes.info, MySpace Video Code, PcPlanets, Pixparty, Putfile, REVVER, Sharkle, StreetFire, That Video Site, The One Network, VideoCodes4U, VideoCodesWorld, VideoCodeZone, vidiLife, VIDNET.com, Vimeo, vSocial, Web62.com,  ZippyVideos.

 

 

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A névszerű kvízjáték legújabb verziója új kérdésekkel és hangokkal fűszerezve.