jetAudio 7.5 teszt: a Winamp riválisa
jetAudio 7.5 teszt: a Winamp riválisa
Rovat: Multimédia | Dátum: 2009-09-09 20:35:04 | Írta: Kovács Zsolt

A jetAudio hasonló tudással rendelkezi, mint a Winamp. Mai tesztünkben bepillantunk a zenelejátszó által kínált lehetőségek tárházába.


A jetAudio egy új generációs média lejátszó. A Winamp után szinte a második helyet tapossa a lejátszók listáján. A 7-ik verziót megélt alkalmazás szinte minden audio formátumot ismer. Viszont nem csupán egy egyszerű média lejátszó, hanem egy többfunkciós multimédiás alkalmazás. Segítségével hangot rögzíthetünk, audio CD-t konvertálhatunk és audio formátumú CD-t tudunk készíteni.

A lejátszó
A puritán kinézet ellenére a program készítői telezsúfolták mindenféle érdekes és hasznos funkcióval a szoftvert. A nagy felületre minden fontosabb menü ki van pakolva. A felső sorban megtaláljuk a már említett funkciókat, mint a lemez rippelés, a konvertálás, hangfelvétel...stb. Ezalatt az aktuálisan hallgatott szám címe kapott helyett. Az EQ sorban a zene minőségét, hosszát, sorban elfoglalt helyét találjuk, e mellett még a lejátszóra utaló visszajátszás, hangszínek, ismétlés funkciuók is helyet kaptak. 

 

A lejátszó

 

Rippelés
Az aktuális audio lemezünket egyszerűen lemethetjük számítógépünkre. A fájlnév, a kimeneti fájl formátuma és a mentési hely beállítása után a Start gombra kattintva pár perc alatt lementhető a CD tartalma. Az ablak jobb alsó sarkában az aktuális munkafolyamatot meg lehet tekinteni.


Zene rippelése

 

 

Konvertálás
A lementett lemezt lehetőség szerint a konvertálás modullal át lehet konvertálni .wav-ból más formátumba. Ha komolyabban is foglalkozik valaki a zenével az Equalizerrel tud mahinálni a zene hangszínén.

 

Audio CD konvetálása

 

Audio CD kreálása
Audio CD-t is lehetőségünk van készíteni a programmal. A betöltött zenei fájlokat egyszerűen a Start gomb segítségével lemezre tudjuk vinni.

 

 Felvétel

 Audio CD kreálás

 Skin választás
 


Beállítások

Töltsd le innen!
2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Górcső alá vettük a VideoLan média lejátszóját, nézzük miért is olyan közkedvelt, mivel nyerte meg az internetes közönséget?