DVD Shrink 3.2 bemutató
DVD Shrink 3.2 bemutató
Rovat: Multimédia | Dátum: 2007-09-03 14:17:59 | Írta: Kovács Zsolt

Ez a program ami senki gyűjteményéből nem hiányozhat. Mindannyiunkkal előfordult hogy a frissen vásárolt DVD-t lejtettük, vagy a végtelenségig sorolhatnám ?hogyan ment tönkre?. Ezt a programot ennek megelőzésére találták ki. Saját DVD- inkröl csinálhatunk egyszerűen biztonsági másolatot, akár menü, akár felesleges nyelvek és feliratok kihagyásával. A DVD-én levő másolás védelem sem tudja ebben megakadályozni! A kezelése roppant egyszerű, nem igényel különösebb hozzáértést.


1

Két lehetőség között választhatunk:
1 ?re-author?ezzel a lehetőséggel akár menü, valamint felesleges nyelvek és feliratokat hagyhatunk ki a  film másolatunkból.
2 ?full-disc? ezt a lehetőséget akkor érdemes választani ha teljes lemezt szeretnénk egy biztonsági másolatban elhelyezni.

Először nézzük a Re-author lehetőséget.
A jobboldali ablakban ki válasszuk a DVD lemezt vagy DVD fájlokat tartalmazó könyvtárat. Itt látható a DVD lemez tartalma,

2

Ha egy kattintással kijelölünk egy fájlt, akkor a bal oldali ablakban bele nézhetünk. Amelyik film részletre szükségünk van arra kettőt kattintunk?

3

egy rövid analizálás után átkerül a baloldali ablakba?

4

itt egy kattintással kijelöljük, majd a jobboldali ablak fülön ki válasszuk a ?Compression setting? fület, itt kiszedhetjük a pipát azok a hang vagy felíratok előtt amikre nincs szükségünk. Ha készek vagyunk megnyomjuk a ?Backup!? menügombot.(ugrás a backup leíráshoz!)

A ?Full-disc? lehetőség, teljes lemezről másolat készítése (menükkel, extrákkal).

5

Az open disc vagy az open file menügombokkal betöltjük  a fájlokat a bal oldali ablakba, kinyitunk egy könyvtárat(általában három könyvtármappát találunk ?Menus?-ez tartalmazza a menüket,?Main Movie? ebben van a film,?Extras?-ez tartalmazza az extrákat), egy kattintással kiválasztunk egy fájlt, alul a lejátszo ablakban belenézhetünk a kiválasztott fájl mit tartalmaz. A jobboldali ablakban a Video felirat alatti lenyíló menü segítségével tudjuk a megfelelő méretre beállítani a kiválasztott fájlt,
No compression --- nincs tömörítés.
Automatic --- automatikus tömörítés.
Custom ratio --- tömörítés beállítása kézzel.
Still image --- lecseréljük egy állóképre, amit a ?browse? gombbal választhatunk ki.
Still pictures --- több képkockát kihagy, fél másodpercenként egy filmkockát hagy meg, így egy kicsit szaggatott lesz a lejátszás során a film részlet, de jelentős méret csökkentést érhetünk el vele.
 Szerintem a főfilmnél 65-70% alá ne tömörítsünk, inkább az extrákat tömörítsük vagy válasszuk a ?Re-author?lehetőséget és a filmet és egy nyelvű hangot válasszunk hozzá. Ha készek vagyunk megnyomjuk a ?Backup!? menügombot.

Backup

6

A ?Select backup target:? menüben kiválaszthatjuk hogy kiírjuk DVD-re a filmet ha a néro fel van telepítve a gépünkre csak akkor működik, vagy image fájlt akarunk létre hozni, vagy csak egy mappában akarjuk látni a filmünket. A ?Select target folder?..? ablakban megkel adnunk hogy a kész filmünk melyik mappában legyen le tárolva, majd innen bármelyik író programmal ki írhatjuk lemezre a filmünk biztonsági másolatát, ehhez ajánlom a szintén ingyenes ?ImgBurn? programot.

A ?Space reguired? mutatja hogy mennyi szabad helyre van szükségünk.
A ?Space available in folder? mutatja hogy mennyi szabad helyünk van a merevlemezünkön.

7

Itt lehet ?régió- mentesíteni? a biztonsági másolatot

8

Ebben a fülben állítjuk be a kódolás minőségét Jó minőséghez ?deep analyzis?kell!
smoothness = simaság
sharpnes = élesség

9

Ha gyenge pocid van érdemes lehet kipipálni a ?low priority mode? menüt.
Beállíthatod hogy a kódolás végén kikapcsolja a gépet ?Shutdown computer?.
?Play sound? ha kész lejátszik egy dallamot.

10

Itt a lemez címét, és az írás sebességét állíthatjuk.

Az ?OK? gomb megnyomásával készen vagyunk, mehetünk kávézni kb:20percre

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Ma jelenik meg a méltán népszerű operációs rendszer, az Ubuntu legújabb változata, ami a Wily Werewolf (ravasz vérfarkas) fejlesztői kódnevet kapta. Mivel nem hosszútávon támogatott verzióró...