Az Adobe Flash CS4 újdonságai, teszt - 2/2 rész
Az Adobe Flash CS4 újdonságai, teszt - 2/2 rész
Rovat: Multimédia | Dátum: 2010-02-17 14:09:58 | Írta: Kovács István
Az Adobe Flash CS4 újdonságai, teszt folytatása...

A motion tween utolsó újdonsága az ún. motion editor. Itt (hasonlóan a 3DS Max Curve Editorjához) a mozgásokat görbékkel tudjuk állítani. A használatához nem árt elõször alaposan tanulmányozni, mert elsõre nem tûnik egyszerûnek.

 


A motion editor
Deco tool
Az eddigi újdonságok között ez egy elég értelmetlen eszköznek tűnik. Nem csinál mást, mint egy virág mintával tölti ki a vásznat, vagy az alakzatot amibe belekattintunk. A kitöltési minta nem állítható (legalábbis nem találtunk erre utaló jelet), még a színe sem. Egyelőre ez egy teljesen felesleges és haszontalan eszköz.


Deco tool. Van, de minek?

 
Bone tool
Ismét egy olyan eszköz, melyet a 3D-s alkalmazásokból vettek át. Inverse Kinematics-ot valósít meg, azaz mozgást tudunk a segítségével létrehozni. Úgymint például a füvek lengése, vagy a testrészek mozgása. A használatához ki kell töltenünk a kis „csontocskákkal” az adott alakzatot úgy, hogy egymáshoz kapcsoljuk őket és egy „csontvázat” alakítunk ki belőlük. Ha így haladnak, lassan egy komplett 3D-s alkalmazás kerekedik ki a Flashből.


A boone tool

 
Összegzés
Elmondhatjuk, hogy az új Flash továbbra is őrzi a hagyományokat, némely ponton viszont újításokat vezet be, amelyek többnyire jól alkalmazhatóak a projektmunkák során. Világmegváltó eszközöket nem hozott, mivel a 3D-s objektumokat így vagy úgy, de eddig is alkalmazhattuk, viszont a más módokon való megvalósításnál nem volt használható a motion tween, amely a CS4-ben teljes körűen átalakításra kerül és ezzel megnövelte a 3D-s funkció használhatósági területét. Nem mellékesen pár perc szórakozást is jelentett a felfedezése.
   

 

 Szoftverteszt WEBSHOP ajánlat

Adobe Flash CS4 Professional


Nyelv: angol
Szállítási idő: 1-2 munkanap


  • 295.000 Ft
    Az ár az áfát tartalmazza
     

 

2007 - 2019 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Ingyenes, gyors keresés és tisztítás. Ezek jellemzik a McAfee gyermekét, a Stingert. A McAfee Stinger egy önálló, teljes mértékben ingyenes vírusírtó program. Folyamatosan frissül, azonban szolgáltatá...