A netmozi és a DivX 7: teszt
A netmozi és a DivX 7: teszt
Rovat: Multimédia | Dátum: 2009-01-07 18:33:44 | Írta: Kovács Zsolt

Az online videózás már évek óta bontogatja szárnyait, a tavalyi év úgy látszik hozott némi áttörést a netes mozik területén, amibe a DivX is beszállt.


A nagy múltú DivX lejátszó már évek óta meghatározza a számítógépes filmezés világát. Az utóbbi pár évben már a DVD lejátszók világába is betörtek az avi formátumukkal. Az avi-nak köszönhetően egy lemezre most már nem egy, hanem 4-5 másfél órás műsor is másolható. Egy CD-s anyagot úgy is kihozhatunk vele, hogy megfelelő legyen a kép és a hangminőség.

Tehát egy hasznos és sokoldalú formátumról, kódekről és lejátszóról van szó. A már hetedik verziót is megélt termékcsaládot a DivX oldaláról letölhetjük. Az install fájl 19 MB, amely tartalmaz egy lejátszót (DivX Player), egy kódeket (DivX Codec), egy webes lejátszót (DivX Web Player) és egy konvertert (DivX Converter).A PRO verzió annyival tud többet, hogy HD H.264 fomátumú fájlokat képes létrehozni (.mkv) és azokat lejátszani. Jó minőségű fájlok létrehozására képes eszköz. Akit érdekel ez a verzió $19.99 dollár (5000 Ft) fejében megveheti. Aki esetleg rendelkezik a hatos PRO verzióval az ingyen frissítheti a hetesre.

{mospagebreak_scroll title=Telepítés és bemutatás}
Telepítés és bemutatás
A telepítés nem tart tovább 2-3 percnél, kiválasztjuk mely komponenseket szeretnénk feltelepíteni és next-next. Ha mindent telepítünk nem foglal el a szabad területből 57 MB-nál többet. A HD felbontású online Divx állományok is lejátszhatóak a telepítés után (a csomag tartalmazza a H.264 kódeket).A lejátszó elindítása után DivX stylehoz mérten szürkeségbe botlunk. Az angolos hidegség mögött egy egyszerű, de mégis nagyon használható lejátszó bújik meg. Észrevételeink alapján más hasonló programokkal összevetve ez a player sokkal simábban játsza le a videó fájlokat, mint riválisai. Egy kattintással könyvtárakból importálhatunk be egyszerre több filmet és azokhoz playlistát készíthetünk.Teljes képernyős lejátszás közben egy külön eszköztárból navigálható a film. A playlistára összegyűjtött filmeket ki is írhatjuk. Csak ki kell választani a megfelelő írót, nevet adni a lemeznek és Burn.{mospagebreak_scroll title=Netmozi a DivX Web Playerrel}
Netmozi a DivX Web Playerrel
Bizonyára egyre jobban teret nyer magának az internetes tv után az online mozi. A mai internet sebessége mellett már filmeket is lehet nézni akár teljes képernyőben a megfelelő lejátszóval. A DivX Web Player egyszerűen beépül a böngészőbe és ott kezd el működni ahol szükség van rá.
Az elkövetkező sorokban megnézzük milyen hibák fordulhatnak elő és azt is hogy ha mi szeretnénk videót megosztani.


Netmozi és minden ami vele jár

Előfordulhat, hogy elsőnek tévedünk egy ilyen helyre és hiányzik a számítógépünkről ez a komponens. Egyszerűen a böngésző fel fogja ajánlani a telepítés lehetőségét. Az is lehet, hogy a telepítés után is kérni fogja a lejátszót. Akkor egyszerűen menjünk el a DivX oldalára és töltsük le a 7-es DivX csomagot és telepítsük fel majd frissítsük az oldalt.
Az internetünk sebességétől függően lehet gyors vagy lassú a kapcsolódás és a pufferelés, türelmesen várjunk, ameddig a film elindul.Webmestereknek: Web Player weblapba beágyazás
Először is látogassunk el a DivX laboratoriumába. Itt két lehetőség közül választhatunk, vagy egy online kódgenerátor segítségével megcsináljuk a weboldalunkhoz a scriptet. Vagy egy letölthető generátor segítségével több lehetőség közül választhatunk. A második lehetőség kizárólag tapasztalt webmestereknek ajánlott, a kezdő és rutinosabb bloggerekek inkább az első megoldást javasoljuk, mert gyorsan elkészíthető az adott videó az oldalra.

A Web Player külön letölhető innen.
{mospagebreak_scroll title=Értékelés}

Értékelés
Amit el lehet mondani végszóként az új DivX lejátszóról és a Web Playerről, hogy nagyon jól használható lejátszók. A gyártó által kiadott programcsomag tartalmáért külön dicséret. Azért is mert a kódek, a konverter és a lejátszók egy helyre kerültek. Sok előnyt lehetne még felsorolni, de ami viszont nem tetszett nekünk az a monoton ridegség, ami a designt illeti, kicsit lehetne szinesebb. E mellett érdemes a hangra is odafigyelni. A teszt során sajnos nem minden videohoz adott hangot, ezért vegyük figyelembe a hangkártya beállításokat is.

Töltsd le innen a programot!

Teszteredmények

DivX 7
Értékelés 10/9
Teljesítmény korlátozás újabb pc-k előnyben
Felhasználó barát igen
Kezelhetőség 10/10
Szerkesztői ajánlás ige

 
2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Mostanság egyre több telefont termel magából ki a kínai piac, ami lehet saját szerzemény vagy egy kategóriának a koppintása. Lássuk a prémium kategóriás UMI Zero-t.