Photoshop CS2 telepítése Ubuntu Linuxra
Photoshop CS2 telepítése Ubuntu Linuxra
Rovat: Linux | Dátum: 2008-01-31 18:16:37 | Írta: Ruzsinszki Gábor

Ebben a cikkben bemutatásra kerül, hogyan lehet a mindenki által ismert és közkedvelt Photoshop CS2 -t linuxra telepíteni.


Sokan azért nem mernek átállni valamilyen Linux disztribúció használatára, mert ragaszkodnak azokhoz a programokhoz amelyeket már évek óta használnak. Van megoldás azonban. A Wine segítségével elég sok windows program futtatható Linux alatt is.

 

Példaként ebben a cikkben a Photoshop CS2 telepítését írom le Ubuntu 7.10 rendszer alá.

 

  1. Legelőször is telepíteni kell a  wine-t. Ezt grafikus felületről az Alkalmazások menü->hozzáadás/eltávolítás menü alatt tehetjük meg, vagypedig parancssorból a sudo apt-get install wine parancsal
  2. Ezután nincs más dolgunk mint a telepítő lemez behelyezése után megnyitjuk a lemezt nautilusban

  3. Ezen belül kiválasszuk az Adobe Photoshop mappát, majd jobb kattintva a setup.exe fájlon a menüből kiválasszuk a ?megnyitás ezzel: Wine windows emulator? opciót  4. ezután elindul a telepítőprogram. Telepítés közben a wine megkérdezi, hogy telepítse e a wine gecko-t(HTML fájlok megjelenítéséhez kell, ha nem telepíted, akkor nem fog látszani a license szerződés). Ekkor az install opciót válasszuk. Ezután a telepítés ugyan úgy folytatódik mint windows-on.  5. A telepítés végeztével a program az alkalmazások->wine->programs menüből indítható.

 

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Mostanság egyre több telefont termel magából ki a kínai piac, ami lehet saját szerzemény vagy egy kategóriának a koppintása. Lássuk a prémium kategóriás UMI Zero-t.