Megjelent a Kubuntu Hardy Heron Alpha 5

" />
Kubuntu Hardy Heron Alpha 5
Kubuntu Hardy Heron Alpha 5
Rovat: Linux | Dátum: 2008-03-04 08:00:00 | Írta: Partner

Megjelent a Kubuntu Hardy Heron Alpha 5


Főbb újdonságok:

KDE 3.5.9

Az Alpha 5 verzió a KDE 3.5.9 verzióját tartalmazza. A hibajavításokon túl újdonságokat is tartalmaz pl. a KDE PIM rendszer területén. Az Kubuntu 7.10-ben debütált KDE Enterprise Branch és az "eredeti" KDE PIM "összeházasításának" eredménye az éppen aktuális verzió:

http://dot.kde.org/1203436147/

KDE 4.0.1

A KDE4 havonta jelentkezik újabb, és újabb "bug fix" kiadásokkal. A Kubuntu ennek megfelelően a KDE 4.0.1 verziót tartalmazza pillanatnyilag. (Nem hivatalos információk szerint várhatóan a 4.0.3-mal fog megjelenni a végleges Kubuntu 8.04.)

 

http://www.kde.org/announcements/announce_4.0-rc2/dolphin.jpg http://www.kde.org/announcements/announce_4.0-rc2/konqueror.jpg
http://www.kde.org/announcements/announce_4.0-rc2/systemsettings.jpg http://www.kde.org/announcements/announce_4.0-rc2/krunner.jpg
 
 

Új nyomtató beállító program

Mostantól a következő módon állíthatjuk be a nyomtatóinkat Kubuntu alatt:

Kmenu -> Utilities -> Printing

Új háttér

https://wiki.ubuntu.com/HardyHeron/Alpha4/Kubuntu?action=AttachFile&do=get&target=desktop.png

Desktop Effects

A "Desktop Effects for Kubuntu" alkalmazásnak köszönhetően könnyüvé vált a compiz használatát KDE3 esetén is. Ehhez nem kell mást tennünk, mint telepíteni a desktop-effects-kde csomagot. A csomag fejlesztése még folyamatban van, így használata során előfordulhatnak hibák.

https://wiki.ubuntu.com/HardyHeron/Alpha4/Kubuntu?action=AttachFile&do=get&target=effects.png

Xorg 7.3

A Kubuntu Hardy Heron Alpha 5 az Xorg 7.3 verziójával érkezik, mely nagyfokú autokonfigurációs képességgel rendelkezik. Minimális konfigurációs file elégséges a grafikus felület elindításához.

Linux kernel 2.6.24

Alpha 5 a 2.6.24-8.14 kernelt tartalmazza, mely a 2.6.24.2 kernel verzión alapszik. Szignifikáns újítások és javítások kaptak helyet ebben a csomagban az utóbbi pár hónapban. Ezek közül említést érdemel pl. a "dynticks support for amd64", melynek köszönhetően a 64 bites gépeink a 32 bitesekhez hasonlóan képesek gazdálkodni az energiával.

Innen töltheted le:

http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/hardy/

Figyelem! Ez még egy fejlesztői verzió! Éles rendszeren ne használd!

 

 

Írta: totya

Forrás és partner:

 





2007 - 2019 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Teljesen kivezetik a magyar piacról az OLX.hu márkanevet, miután azt megvette az apróhirdetési piacon vetélytárs Jófogás.hu tulajdonosa ? írja a Világgazdaság keddi száma.Teljesen kivezetik a magyar p...