Internet Explorer telepítése Ubuntu linuxra
Internet Explorer telepítése Ubuntu linuxra
Rovat: Linux | Dátum: 2008-03-10 08:00:00 | Írta: Ruzsinszki Gábor

Weblap fejlesztőknek nagyon fontos, hogy a weblapjaikat tudják tesztelni a legelterjedtebb böngészőkkel. Mivel a Microsoft Internet Explorer csak windows-on fut sokak szerint így a webfejlesztés elsődleges platformja a Windows.


Ebben a cikkben azt szeretném bemutatni, hogy hogyan is telepíthető az Internet explorer 7, 6, 5.5 és 5 Ubuntu linux-ra, akár mind együtt!

 

 1. A telepítéshez az Ies4Linux programot fogjuk használni, melyet a következő címről tudsz letölteni: wget http://www.tatanka.com.br/ies4linux/downloads/ies4linux-latest.tar.gz
  Ezután, ha még nincs feltelepítve a wine és a cabextract, akkor telepítsd fel őket a következő parancsal: sudo apt-get install wine cabextract

 2. Miután kicsomagoltad a letöltött tar.gz fájlt az archívumkezelővel nyiss egy terminált abban a mappában ahova kicsomagoltad, majd írd be a ./ies4linux parancsot, amely elindítja a telepítőt.

 3. A megjelenő ablakban kiválaszthatod, hogy melyik internet explorer verziókat szeretnéd telepíteni. Amennyiben a 7.0-át, akkor azt az advanced gombra kattintva megjelenő ablak alatt tudod bepipálni (egyenlőre még béta, tehát csak ha nagyon fontos akkor telepítsd) Ha készen állsz a telepítésre, akkor kattints az ok gombra.

   

   

 4. A megjelenő ablakban a letöltés állapotát kísérheted figyelemmel. A letöltés eltarthat egy darabig az internetkapcsolatod sebességétől és a telepítendő programoktól függően

   

   

 5. Ha a telepítő végzett akkor az utolsó sorba kiírja a telepített internet explorer-ek indítóparancsait. Ezt érdemes feljegyezni, mert ugyan bejelöltem, hogy csináljon menü bejegyzést, de nem csinált.

   

   

 6. Ha mindent jól csináltál, akkor egy terminálba beírva az egyik ie indítóparancsát elindul a program, amely behoz egy oldalt arról értesítve, hogy a program sikeressen feltelepült.

   

   

 7. Mivel a weblapok nagy része microsoft betűtípusok felhasználásával készül, ezért jobban néznek ki ha telepítjük őket a sudo apt-get install msttcorefonts parancsal.


Megjegyzés: A telepített Internet Explorer programokat SOHA, DE SOHA ne futtasd rendszergazdai jogosultsággal, mert hatalmas veszélynek teszed ki a számítógépedet!

2007 - 2019 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Védené gyermekét a felnőtt tartalmaktól? De nem tudja hogyan tegye? Itt a megoldás!