Hogyan frissítsünk Linux Mint 17.1-re?
Hogyan frissítsünk Linux Mint 17.1-re?
Rovat: Linux | Dátum: 2015-02-19 10:47:25 | Írta: Kovács Dániel

Ha már régóta szerette volna ezt megtenni, de türelmesen kivárta, míg a fejlesztők elkészítik a megoldást, az most frissítheti a rendszerét újabb kiadásra.


Most már lehetővé vált a Linux Mint Cinnamon és MATE kiadások frissítése 17-es verzióról 17.1-re.

Ha már régóta szerette volna ezt megtenni, de türelmesen kivárta, míg a fejlesztők elkészítik a megoldást, az most frissítheti a rendszerét újabb kiadásra.

Frissítés okai

Kérdés: Ha nem romlik el, minek javítani?

Érdemes frissíteni a 17.1-es verzióra, mert néhány hiba, ami bosszantotta a felhasználókat javítva lett, vagy mert számos új funkcióval bővült a kiadás. Mindenesetre tudnia kell, miért frissíti a rendszerét.

Hacsak nem olyan izgatott a 17.1-es kiadás miatt, mint a fejlesztők, akkor nem sok értelme van a legújabb kiadásra történő frissítésnek. Főként akkor nincs, ha a jelenlegi 17-es verzió tökéletesen működik Önnél és boldog vele.

További információkért olvassa el a Release Notes, hogy tisztában legyen a fontos információkkal és a kiadás ismert problémáival, mielőtt úgy döntene, hogy nekiáll a frissítésnek.

Legyen válogatós a frissítésekkel

A 17-es verzióról 17.1-re frissítés természetesen a Qiana-t Rebecca-ra frissíti, de ezzel minden 1. szintű frissítést alkalmaznia kell.

Frissítéskor nincs szüksége a 2, 3, 4 vagy 5 szintű frissítések telepítésére az új Linux Mint verzióra váltáskor.

A 4 és 5 szintű frissítések nem ajánlottak, hacsak nem hoznak valamilyen megoldást az Ön számára. A 3 szintű frissítéseket válogatva és körültekintően alkalmazza.

Élvezze az új verziót

17.1-re frissítés relatív könnyű:

A Frissítéskezelőben kattintson a Frissítés gombra, hogy megjelenjen a mintupdate csomag új verziója. Ha a listában megtalálja, telepítse és várjon, míg a Frissítéskezelő magától újraindul.

Futtassa a rendszerfrissítéshez a Szerkesztés -> Frissítés a Linux mint 17.1 Rebecca-ra parancsot.

Kövessen a képernyőn megjelenő utasításokat.

Amikor a frissítés befejeződött, indítsa újra a számítógépét.

További információ

  • A megegyező frissítési eljárás elérhető lesz az Xfce és KDE kiadásokhoz, amint azok 17.1-es stabil kiadásai elérhetőek lesznek a hónap végén.
  • Bár a Linux Mint 17.1 újabb kernellel érkezik, mint ami a 17-es kiadásban megtalálható, ez a frissítés nem változtatja meg az Ön által használt kernelt. Ez csak akkor fog megváltozni, ha Ön ezt szeretné. Amennyiben úgy dönt, hogy a 17.1 által használt kernelre szeretne frissíteni, alkalmazza a linux-kernel-generic frissítését, majd ezután frissítse a rendszert.
  • Habár sok új funkció érkezik a 17.1-es kiadásban, ez a frissítés nem tartalmazza automatikusan magában a retro háttérképeket a Maya, Nadia, Olivia és Petra háttérképeit. Akinek szüksége van ezekre, annak magának kell letöltenie. Ezek a háttérképek a mint-backgrounds kezdetű csomagok letöltésével és telepítésével válnak elérhetővé.

Forrás: LinuxMint Magyar közösség

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Górcső alá vettük a VideoLan média lejátszóját, nézzük miért is olyan közkedvelt, mivel nyerte meg az internetes közönséget?