Három Linux régi PC-re!  - Régi a vas? Tegyen rá linuxot!
Három Linux régi PC-re! - Régi a vas? Tegyen rá linuxot!
Rovat: Linux | Dátum: 2015-01-26 12:30:18 | Írta: Kovács Dániel

Régi a számítógépe? A Linux különböző disztribúciói tálcán kínálják a megoldást.


Összeállítottam egy TOP 3-as listát, hogy melyek tudnak megbirkózni a feladattal.

 

1. Puppy Linux

 

Talán mindenki számára ismerős a ?kutyás Linux? (nem vicc, a napokban hallottam vissza így), ami talán a legalkalmasabb régi netbookok újraélesztésére. Ha telepítjük adathordozóra, 70-300 MB helyet foglal el, indításkor a számítógép memóriájába írja be magát, így a lassú processzor és merevlemez problémáját már ki is küszöbölhetjük.

Rendszerkövetelményét tekintve, 64 MB-on döcögve, de elindul, 128 MB-on tökéletesen megy, de a teljes lagmentes felhasználói élményhez 256 MB szükséges.

Tökéletes böngészésre, saját e-mail klienssel, médialejátszóval, kép és szövegszerkesztővel rendelkezik.


2. LubuntuDobogónk második helyére a Lubuntu került. Ez egy lényegében egy lebutított Ubuntu, ugyanaz a felhasználói környezetet, és részben ugyanazok az alkalmazások vannak beleintegrálva.
Kicsit akadozósabbnak hathat a böngészés, mivel a Puppy energiatakarékos böngészője helyett itt már a Chromium böngésző fut.

Jöjjön a rendszerkövetelmény. A Lubuntu 128 MB-on döcög, 256 MB kell a működéséhez, de ha van 512 MB-unk, akkor már akadozás nélkül fedezhetjük fel a világot.

3. XubuntuA harmadik helyre csúszott a Xubuntu. Ez az operációs rendszer kifejezetten azoknak felel meg, akik éppen nem tudják, vagy lassan megy náluk az Ubuntu, és minden áron azt szeretnék használni. Nos akkor nekik ez a disztribúció a megoldás, mivel rendszerkövetelmény szempontjából nagyban eltér, míg grafikus felületben meglehetősen hasonlít a nagy testvérhez.

 

Rendszerkövetelmény szempontjából 512 MB memória és 4,4 GB tárhely kell a futtatásához,

Feltelepülve tartalmaz szövegszerkesztőket (Abiword), képszerkesztőt (GIMP), médialejátszót, e-mail klienst, további alkalmazásokat az Ubuntu Szoftverközpontból tölthetünk le.

 

  

 

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Górcső alá vettük a VideoLan média lejátszóját, nézzük miért is olyan közkedvelt, mivel nyerte meg az internetes közönséget?