Hogyan szedjünk le Flash tartalmat Firefox segítségével?
Hogyan szedjünk le Flash tartalmat Firefox segítségével?
Rovat: Kipróbáltuk! | Dátum: 2007-10-23 13:20:41 | Írta: Kovács Zsolt

Kivel ne esett már meg, hogy egy oldalt böngészve ne tetszett volna meg egy-egy flash tartalom: vagy egy videó, vagy valami flash alapú design elem. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk ezeket "elcsenni".


Mi a lényeg?
A Firefox egyik előnye, hogy egy olyan menüt is beleépítettek, melynek segítségével az összesített oldal forrásába belekukkanthatunk. A forrás nagy általánosságban tartalmazza a kíván fájl elérhetőségét: például, ha egy flv kiterjeszetésű fájlt szeretnénk lementeni az a következőképpen néz ki http://ez.az.hu/konyvtar/valami.flv. Ez lehet akár swf kiterjesztésű is, ha animációról van szó. Ha a forrásban nincs feltüntetve ennek a fájlnak az elérési helye, akkor kódolt állományról van szó, azaz a külsősök számára hozzáférhetetlen.


Hogyan is csináljuk?
Megnyitjuk a kívánt oldalt a Firefox böngészőnkben, Nézet menü->Oldal forrása (vagy csak egyszerűen Ctrl+U). Ezután rengeteg sok számunkra ismeretlen krix-kraxos sort fogunk találni. Kivétel a programozásban jártas egyének. A keresőt hívjuk segítségül: beírjuk a kívánt fájl kiterjesztését, ha film akkor .flv, ha animáció akkor .swf. Előfordulhat, hogy több flash tartalmat tárol az oldal, ilyenkor hasznosabb az összeses ilyet letölteni. Egy flash lejátszót is érdemes felrakni gépünkre, hogyha a letöltött elemeket le akarjuk játszani.


1. megoldás2. megoldás
Ha nem akarunk ezen mazsolázni!
De van egy humanoidabb megoldás is! Menjünk az Eszközök menü->Oldal adatai pontba. Az előugró ablakban kattintsunk a Média fülre. Itt az oldalon található médiaelemek találhatók meg. Ez lehet kép, hang,videó. Ezekről az elemekről részletes információt kaphatunk ebben a boxban, többek között, szövegesen és képi megjelenítésben is. A kívánt elemet a Mentés másként... gombra kattintva elmenthetjük.
Mind a két megoldás nagyon hasznos, de hogy ki melyiket válassza, azt rábízzuk az olvasóra.

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A Google tegnapi napon elismerte, hogy új, RankBrain elnevezésű gépi tanuláson és mesterséges intelligencián alapuló algoritmusa már hónapok óta működik.