Vista Start menü teszt: ha kell egy kis Vista fíling
Vista Start menü teszt: ha kell egy kis Vista fíling
Rovat: Internet | Dátum: 2007-05-13 20:03:23 | Írta: Kovács Zsolt

A mostani tesztünkben egy olyan egyszerű freeware alkalmazással fogunk megismerkedni, amelyhez nem kell Vista, se nagy gép. Ha ráuntunk régi Xp-s Start menürendszerünkre, akkor érdemes felrakni a Vista Start menü programot.


Használatához nem kell nagy számítógép felhasználói ismeret, a program pillatok alatt feltelepül és indul is. Az Eszköztárba leültet a szoftver egy kis ikont, ahonnan tudjuk vezérelni a működését.

Mi állíthatunk be a programnál?

Az egérrel az ikonra ha jobb gombbal kattintunk, akkor a következő lehetőségek közül választhatunk: beállíthatjuk a nyelvet (melyek között ott szerepel a Szoftverteszt által fordított magyarosítás is), láthatatlanná tehetjük az Eszköztárban elhelyezett ikont, ha zavaró tényező a munkánk során. A Customize Wizard menüpont alatt konfigurálható, hogy a rendszer indulásakor ez a Start menü induljon e vagy az eredeti. Ha a Key tips a szolgáltatás be van kapcsolva akkor minden menü előtt egy szám vagy egy betű fog megjelenni, aminek segítségével egér nélkül tudunk tájékozódni a menürendszerben.

Mivelhogy ez a program ingyenes, ezért az a Customize Wizard menüben néhány funkció le van tiltva, ezek használatba vételéhez a Pro verziót kell igénybe vennünk, ami sajnos fizetős. 

Vista hangulatot kölcsönöz rendszerünknek [+] 

Mit tud még?

A menübe lépve hasonló a felépítése, mint a régebbi Start menüé, de ez sokkal kiterjedtebb funkcióval bír társainál. A betűméretet tudjuk változtatgatni, ami nagy előny ha gyengén látjuk a karaktereket. A leállítás gombjai közvetlenül elérhetők, negyedikként berakták a Hibernálást is.

Összegzés, értékelés

A Vista Start menü egyszereűn használható freeware alkalmazás. Kiválóan alkalmas, hogy a Vista Start menüjét helyettesítse, de azért az extra lehetőségeket belerakhatták volna az ingyenes verzióba.

Teszteredmények Vista Start Menu 2.19
Értékelés 10/9 pont
Teljesítménykorlátozás nincsenek nagy erőforrásigényei
CPU igény kis leterheltség
RAM-foglalás 5 MB
Használhatóság 10/10 pont
Kezelhetőség 10/10 pont
Design, összhang 10/9 pont (Vistás, de még javíthattak volna rajta)
Ár nincs

Kinek ajánljuk?

Unatkozó felhasználóknak, meg persze, akik szeretik tuningolni Windowsukat.

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Ma jelenik meg a méltán népszerű operációs rendszer, az Ubuntu legújabb változata, ami a Wily Werewolf (ravasz vérfarkas) fejlesztői kódnevet kapta. Mivel nem hosszútávon támogatott verzióró...