Ukránok 100 dollárért törik fel a Facebook-fiókokat
Ukránok 100 dollárért törik fel a Facebook-fiókokat
Rovat: Internet | Dátum: 2009-09-28 09:35:31 | Írta: Partner

A Panda Security szakemberei egy olyan kétes ukrán szolgáltatásra bukkantak, amelynek működtetői mindössze 100 dollárért hajlandók feltörni bármilyen Facebook-fiókot.


Egy orosz domain alól működik az az ukrán online szolgáltatás, amely a működtetők bevallása szerint Facebook-profilok feltörésére szakosodott.

  Száz dollárért vállalják egy profil feltörését  mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.  Egy nagyon profi weblapról van szó; a készítők azt állítják, hogy már négy éve kínálják ezt a szolgáltatást, és eddig a Facebook-fiókok mindössze egy százaléka bizonyult feltörhetetlennek. Ilyen esetekre még pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak.

A feltört profilok különösen értékesek lehetnek bizonyos körökben: egyrészt az onnan eltulajdonítható személyes adatok miatt, másrészt azért, mert így legitim címekről lehet spameket és adathalász-leveleket küldeni.

 Egyre több jel utal arra, hogy az internetmaffia, ha szabad így fogalmaznunk, igazi központja Kelet-Európa tette hozzá Sándor Zsolt.  A legtöbb ilyen jellegű szolgáltatás innen származik.

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Ma jelent meg a szoftver legújabb verziója! Ha érzékelhetően lassul a rendszere, próbálja ki ezt a hatékony szoftvert!