Tulajdonosváltás és új banki behajtás menedzsment rendszer az ApPello Kft-nél
Tulajdonosváltás és új banki behajtás menedzsment rendszer az ApPello Kft-nél
Rovat: Internet | Dátum: 2009-08-03 20:03:20 | Írta: Partner

A tulajdonosi struktúra átalakulásával egyidejűleg dobta piacra az ApPello új behajtás menedzsment rendszerét


Változás történt a banki informatikára specializálódott ApPello Kft tulajdonosi körében, ahol korábban Vér Béla és Pálmai Krisztián mindketten tulajdonosi és ügyvezetői funkciókat is elláttak. Nemrégiben az ügyvezetői feladatoktól egyidejűleg visszavonuló és a cégben továbbiakban projektmenedzseri feladatokat ellátó Pálmai Krisztián eladta a Kft-ben lévő részesedését Vér Bélának. A vételár összegét nem hozták nyilvánosságra, annyit azonban tudni lehet, hogy a cég a bekerült 40%-os üzletrészt szeretné terjeszkedéséhez felhasználni: stratégiai partnerek bevonását tervezik, az együttműködés akár felvásárlással, akár részvénycserés megoldással létrejöhet.

Az ApPello Kft. tapasztalatai szerint a banki iparágat érintő válság hatására megnövekedett az ügyfelek igénye az olyan új innovatív megoldások iránt, amelyek a gyengülő fizetési morál ellensúlyozására a behajtási feladatok hatékony, teljes körű megoldását teszik lehetővé, méghozzá költséghatékony módon.

Erre az igényre nyújt magas színvonalú megoldást az ApPello Kft által kifejlesztett ApPello Collection rendszer. A cég megoldása a behajtás teljes életciklusát képes végigkísérni, amely magában foglalja a monitoring-ot, a naprakész kapcsolatot a KHR rendszerrel, a telefonos-, SMS alapú-, és levélben történő megkereséseket, adott esetben egészen a követelés kényszerbehajtásáig, illetve a jogi útra terel ügyek követéséig. A júniusban piacra dobott rendszer iránt máris van konkrét banki érdeklődés.

A rendszer képes több behajtási folyamat típus párhuzamos kezelésére, valamint egy behajtási folyamat típuson belül több párhuzamos szál vitelére is. Az alkalmazás lehetőséget nyújt behajtási scorecard létrehozására is, mely a korábbi adatok alapján segítséget nyújt a behajtás sikerességének előrejelzésében, és így az adott ügyhöz megfelelő behajtási folyamat kiválasztásában. A teljesen újszerű banki termék kifejlesztését az ApPello többéves banki behajtási részfeladatok lefedésében szerzett tapasztalata mellett az ügyfelektől érkező konkrét, gyakorlati visszacsatolások is segítették. A behajtási rendszerek folyamatos korszerűsítése egyébként azért lényeges a bankok számára, mert a megfelelő behajtás-menedzsment rendszer az időben történő közbelépés révén elősegítheti a meglévő ügyfelek megtartását, valamint jelentősen csökkentheti a konkrét behajtási szakaszba kerülő ügyek számát és a leírandó veszteségeket.
 
Továbbra is erős érdeklődés tapasztalható a biztosítékkezeléshez illetve általában az ügyfélminősítéshez kapcsolódó megoldások iránt is. Emellett a banki szektoron végigvonuló költségcsökkentési törekvések a hatékonyságnövelő termékek felé tereli a fejlesztéseket. A hatékony back-office (adminisztrációs) ügyintézést lehetővé tévő megoldások iránt megnövekvő kereslet együtt jelenik meg a bankok azon igényével, hogy ezek az informatikai beruházások minél gyorsabban meg is térüljenek.

 Céginformáció: Appello Kft.
Az ApPello Kft. pénzügyi intézmények részére szállít innovatív banki megoldásokat, melyek a banki munkafolyamatok könnyítését, a banki tevékenység hatékonyabbá tételét célozzák. A cég 1998-as bejegyzése óta a banki szoftverek piacának egyik vezető szállítójává nőtte ki magát. Az ApPello szoftvertermékeivel és egyedi megoldásaival Magyarországon kívül 7 országban van jelen, ügyfelei között megtalálható a CIB, a K&H, az Unicredit és a Volksbank csoport több leányvállalata is.

A cég elsősorban Java alapú, önálló termékmodulok fejlesztésével foglalkozik, de megfelelve a banki igényeknek, AS400-as (IleRPG) fejlesztéseket is végez. Az ApPello fő termékei a hitelezést és annak kapcsolódó folyamatait, valamint egyéb front-to-back banki funkciókat fednek le. A cég egy speciális banküzemi problémát automatizáló informatikai rendszert és több modulból álló komplex integrált megoldásokat egyaránt kínál, emellett IT projekt menedzsmentet és a banki integrált rendszerek területén igen elterjedt MidasTM és EquationTM rendszerekkel kapcsolatos tanácsadást is végez.

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A Mobil Weekend idén egy nagy dobásra készül, nem csak egyszerű alkalmazásfejlesztő versenyt hirdetnek: bekapcsolják a megmérettetésbe az IoT vonalat, mely itthon még alig ismert, ám segítsé...