Total Commander iskola I
Total Commander iskola I
Rovat: Internet | Dátum: 2007-04-04 18:02:18 | Írta: Kovács Zsolt

A Total Commander már évek óta tartja a top első listahelyet a fájlkezelők körében. Aki elsőként látja, az is hamar bele tud tanulni a kezelésébe. Cikkünkben a legfrissebb verzió újdonságait fogjuk bemutatni, és persze, a kezdő TC tulajdonosokat bevezetjük a fájlkezelés rejtelmeibe.


 

 

A  Total Commander 7.0 public beta 3

Akik már ismerik a Total Commander-t, azok tudják, hogy az évek során egyik verzió sem esett át túl nagy design-változtatáson. Az új verzió viszont már rendelkezik új ikonokkal, amelyek barátságosabb megjelenést kölcsönöznek a fájlkezelőnek, és sokkal egyértelműbbé teszik az adott ikonnak a funkcióját.
Ha például egy USB háttértárat, vagy a digitális fényképezőgépünket csatlakoztatjuk a számítógépünkhöz, akkor a Commander-ben egy cserélhető adattároló ikon jelenik meg innen tudjuk, hogy melyik a csatlakoztatott hardver. Mielőtt ez a megoldást bevezetésre került volna nagy bosszúságot jelentett azoknak a felhasználóknak, akik több meghajtóval rendelkeztek (mert mindig meg kellett keresni a csatlakoztatott eszközt). Így most már mindenki könnyebben van.
A főbb funkciókat örökölte az új verzió a korábbiaktól, ezért ezekről most nem ejtünk szót.
Ha még nem rendelkezel új verzióval, akkor letöltheted itt !

Alapozás:
Mi is az a Total Commander?

Akik még nem ismerik a fájlkezelőt, azoknak írtunk egy kis összefoglalót a program életéről:
A Total Commander 1993-ban kezdte meg pályafutását Windows Commander néven. Egy a Microsoft-al történő pereskedés következtében Total Commander néven futott tovább. Azóta is a fájlkezelés királyaként tartják számon (ezzel persze nem mindenki ért egyet).
A Total Commander egy kétablakos fájlkezelő, amelyben, mint például a Windows Intézőben vagy a Sajátgépben fájlainkat tudjuk másolni, átnevezni, áthelyezni, szerkeszteni, törölni..stb.

Felépítés
Amit már írtuk a Commander két fájlablakból áll. Ez a funkció már a Norton Commander-nél is jelen volt. Azért is hasznos, mert így egy-két kattintással tudjuk fájlainkat másolni egyik helyről a másikra.
 Alapjában mind a két táblázat felett van egy információs sáv, ahol a legördülő menüből kiválaszthatjuk a kívánt meghajtót. E mellett helyezkedik el négyzet alakú zárójelek között a meghajtó neve, szabad terület és a teljes kapacitás kbyte-ban.
Ez felett ikonok helyezkednek el, ahova mi is rakhatunk kedvünk szerint. És a menü, ahol rengeteg sok hasznos menüpont található.

Az első részben megnéztünk a legújabb Total Commander újdonságait és bepillantottunk a program életébe és felépítésébe. A második részben megnézzük a program főbb funkcióit, és esetleg egy-két trükköt is benutatunk.

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a Waze névre keresztelt térképalkalmazás. Ez a kis program android, IOS és Windows Phone rendszereken egyaránt elérhető.