Panda Cloud Antivirus: az új generáció?
Panda Cloud Antivirus: az új generáció?
Rovat: Internet | Dátum: 2009-05-03 17:53:12 | Írta: Kovács Zsolt

A Panda szerdán bemutatta legújabb termékét a Cloud Antivírust az első teljes funkcionalitású felhő alapú víruskereső programot.


 

 

Ennek a víruskeresési hirearhisztikának a lényege, hogy a vírusírtó nem teljesen a felhasználó gépén fut, hanem interneten keresztül egy távoli szerverre küldi az adatokat, amelyek ezen a számítógépen kerülnek feldolgozásra.  Egy ThinkPad T42 és a 1,7 GHz-es Pentium M chip, 1,5 GB RAM, és Windows XP SP2-vel tesztelt Cloud Antivirus felhasznált RAM mennyisége 23 MB volt.Amikor fut a vizsgálat akkor sem eszik 40 MB-nál több memóriát. Amit viszont scanneléssel eltölt a program az sajnos hosszú idő, majdnem 30 perc.

Feltelepítés után leül az Eszköztárba a Panda ikonja és ott fut a háttérben.  A programot a minimalista design jellemzi, ha duplán kattintunk az Eszköztárban elhelyezkedő ikonra, akkor megjelenik a főablak, amit ha lenyomott bal egérgombbal húzogatunk ide-oda, akkor átlátszóvá válik.Hatalmas ikonok jelzik a program fő funkcióit. Az elrendezés nem nehéz követni, de a kezdő felhasználóknak mouse-over címkék segítenek eligazodni. A beállítások fül alatt érdemes viszont figyelembe venni a proxy beállításokat, ezt érdemes kikapcsolni, mert így a program legnagyobb memória igény funkcióját hatástalanítjuk. Be lehet a Beolvasás fül alatt külön állítani, hogy milyen keresési algoritmust használjon a szoftver. A Jelentések lapon pedig külön meg tudjuk tekinteni az elmúlt 24 óra, hét vagy hónap eredményeit.

Igaz még ez a technológia nagyon gyermekcipőben jár, de ha ez lesz a víruskeresők új generációja, akkor nagyon fel kell kötniük azt a bizonyost a fejlesztőknek, hogy hatékonyabb szoftvert fejlesszenek ki mint a hagyományos víruskeresők.

 

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Mostanság egyre több telefont termel magából ki a kínai piac, ami lehet saját szerzemény vagy egy kategóriának a koppintása. Lássuk a prémium kategóriás UMI Zero-t.