Megtámadták a Pandát
Megtámadták a Pandát
Rovat: Internet | Dátum: 2009-05-07 09:27:13 | Írta: Partner

2009. május 4-én a késő esti órákban a Panda Security leállította egy régi domainjének elérhetőségét, mert ismeretlen elkövetők valószínüleg feltörték azt.


Véletlenek márpedig nincsenek. Alig pár napja, hogy a Panda bejelentette: legújabb fejlesztése nyilvános tesztelési fázisba érkezett. A Panda Cloud Antivirust lényege, hogy a processzor- és memóriaigényes víruskeresést és figyelést távoli szerverekre kihelyezve megkíméli a felhasználó számítógépét a komoly munkától, egyúttal az állandó vírusszignatúra-frissítéstől is. A szakértők szerint az új megközelítés forradalmasítja az IT-biztonságtechnikát.

Feltételezhetőleg e kijelentés, vagy fejlesztés ténye késztette a rongálásra azokat, akik a társaság régi, elfekvőben lévő honlapján (www.pandasoftware.hu) olyan károkozót helyeztek el, mely a site megnyitásakor újabb vírusok automatikus letöltését indítja el.Szervereinket a hiba észlelését követően azonnal leállítottuk mondja Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. Jelenleg technikai vizsgálat folyik, és amennyiben ez szükséges, feljelentést fogunk tenni ismeretlen elkövetők ellen.

A megrongált oldal a társaság egy régebbi információs felülete, a cég a spanyol anyavállalat magyar aloldalát kezeli elsődleges forrásnak, így feltételezhetőleg a feltört honlap csak kevés felhasználónál okozott károkat.

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Még minndig a Windows Xp korszakát éljük, ezért még az ezen a rendszeren futó alkalmazásokat használjuk, ezek közül is például a Microsoft Office 2003-at.