Megjelent az Ubuntu következő kiadásának, a várhatóan 2009 áprilisában megjelenő Ubuntu 9.04-nek (Jaunty Jackalope) ötödik alpha kiadása.

" />
Megjelent az Ubuntu 9.04 Alpha 5
Megjelent az Ubuntu 9.04 Alpha 5
Rovat: Internet | Dátum: 2009-03-07 13:49:31 | Írta: Partner

Megjelent az Ubuntu következő kiadásának, a várhatóan 2009 áprilisában megjelenő Ubuntu 9.04-nek (Jaunty Jackalope) ötödik alpha kiadása.


Ez a változat kifejezetten a fejlesztőknek és tesztelőknek szánt előzetes, éles rendszeren ezért a használata nem ajánlott. Azok, akik nagyon kíváncsiak, azt javasoljuk, hogyegy virtuális gépben telepítsék, így különösebb kockázat nélkül próbálgathatják és követhetik nyomon a fejlődését. Erről készítettünk egy kis útmutatót, mely itt található.

 

Újdonságok a kiadásban

Friss csomagok

Mint minden új kiadásnál, ezúttal is rengeteg friss és új csomag jelent meg az Ubuntu fejlesztői ágának tárolóiban. Ez nem csak a már meglévő csomagok új verzióit jelenti, hanem sok új alkalmazás megjelenését is.

Gnome 2.25.91

Ebben a kiadásban már a követkető, 2.26-os kiadású Gnome asztali környezet fejlesztői változata kapott helyet.

Új értesítési rendszer

Ebben a kiadásban már megjelent egy teljesen új értesítési rendszer, mely gördülékenyebbé teszi a munkát, és nem zökkenti ki a felhasználókat aktuális tevékenységükből. Erről magyarul itt találhatunk részletesebb információkat.

Betűméret optimalizáció

A betűk mérete az új kiadásban automatikusan a monitor képességeihez igazodik, szemben a korábbi kiadások 96 dpi-s alapértelmezett értékével. Ez a beállítás a Rendszer -> Beállítások -> Megjelenés -> Betűkészletek -> Részletek... pontban módosítható.

Xorg Server 1.6

Az új kiadásban az X kiszolgáló legfrissebb változata található. bizonyos felhasználóknál még gondot okozhat, amíg a videomeghajtók nem zárkóznak fel.

2.6.28-os kernel

Ebben a kiadásban a 2.6.28.7-es kiadású kernelen alapuló, 2.6.28-8.26-os kernel található.

Telepítés ext4 fájlrendszerre

A rendszert már az új ext4 fájlrendszerre is telepíthetjük. A tervek szerint ebben a kiadásban még az ext3 fájlrendszer lesz továbbra is az elsődlegesen preferált, és a felhasználók visszajelzései függvényében lehet a Jauntyt követő kiadásban lehet alapértelmezett.

További információk

További információk a hivatalos bejelentésben. Letöltési lehetőség az Ubuntu oldalán.

 

Szerző: toros

Forrás és partner:

 

 

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A már közismert Mozilla Firefox böngésző legújabb verziója.