Megérkeztek a 2008-as Norton szoftverek
Megérkeztek a 2008-as Norton szoftverek
Rovat: Internet | Dátum: 2007-10-30 07:57:07 | Írta: Kovács István

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008 termékeinek megjelenését, amelyek az eddigieknél gyorsabb szkennelést és betöltési időt biztosítanak.
A vezető iparági megoldásokat továbbfejlesztették, hogy a felhasználók számára átfogó védelmet nyújtsanak az egyre növekvő online fenyegetettségek ellen, beleértve a rejtett támadásokat, amelyek a felhasználó tudta nélkül töltődnek le a számítógépre. E mellett a Norton Internet Security 2008 tartalmazza a Norton Identify Safe szolgáltatást, amely a felhasználók azonosítóit védi online bankolás, vásárlás és böngészés során. A vállalat mindkét termék teljesítményét optimalizálta, megnövelte a technológiai támogatást és csökkentette a felhasználói beavatkozás igényét. A Norton 2008-as termékek hatékony védelmet biztosítanak az új támadások ellen, továbbá a védelmet a PC-n túl is kiterjesztik a vezetéknélküli otthoni hálózatokra és az online azonosítókra is.

?2008-as termékeink értékes, új védelmi techológiákat állítanak hadrendbe, amelyek segítségével blokkolni lehet a fenyegetettségeket, mielőtt azok megtelepednének a rendszerben, ráadásul jelentősen nőtt a teljesítményük. Mindezeknek köszönhetően minden korábbinál jobb felhasználói élményt biztosítanak? ? mondta Janice Chaffin, a Symantec felhasználói üzletágának csoportelnöke. ?A következő-generációs biztonsági eszközökkel és a megnövelt teljesítménnyel a Norton Internet Security 2008 és a Norton AntiVirus 2008 hűen követi a Symantec azon elkötelezettségét, hogy a felhasználók számára kell? magabiztosságot garantáljon online világunkban.?

Újdonságok a Norton 2008-as termékeiben:

Böngésző védelem ? Védelmet nyújt az úgynevezett ?drive-by download? és egyéb új vagy ismeretlen fenyegetettségek ellen, amelyek az Internet Explorer sérülékenységeit használják ki. Forradalmi, nulladik napi proaktív védelem a kártékony kódok ellen, amelyek az ActiveX®, JavaScriptTM és VBSscript alkalmazásokat használják a böngésző támadására.
Norton Identity Safe ? A személyes információkat és azonosítókat védi az online bankolás, vásárlás és böngészés közben. Lehetővé teszi a felhasználók számára annak ellenőrzését, hogy mely információkat osztják meg a weboldallal, biztonságosan tárolja a személyes információkat, illetve automatikusan beilleszti a jelszavakat. Tárolja és titkosítja a jelszavakat és a bizalmas adatokat, automatikusan használja ezeket a felhasználó kérésére, hogy időt spóroljon, illetve védelmet biztosítson a billentyűleütéseket követő programoktól. (Ez a funkció csak a Norton Internet Security 2008-ban található meg.)

Egykattintásos támogatás ? A megszokott, kényelmes hozzáférést biztosítja a technikai támogatáshoz, amelyek korábban már elérhetők voltak a Norton 360-ban is. Automatikus hibaelhárítást biztosít az olyan szokványos problémák esetén, mint a kapcsolódás, licencek kezelése illetve termék-aktiválás. A fő felületen keresztül direkt elérést biztosít a technikai támogatáshoz telefonon, e-malben vagy chaten keresztül.

Otthoni hálózati funkció ? Feltérképezi a csatlakoztatott eszközöket, így képet alkot a helyi hálózaton működő eszközökről. Nyomonköveti azon számítógépek általános biztonsági állapotát, amelyeken Norton Internet Security 2008 vagy Norton AntiVirus 2008 fut. E mellet a Norton Internet Security 2008-on belül ez a funkció ellenőrzi a vezetéknélküli hálózat biztonságát, figyelmezteti a felhasználót, amikor nem biztonságos vezetéknélküli hálózatra akar csatlakozni, és segítséget nyújt a hálózati biztonsági beállítások menedzselésében. Ajánlásokat biztosít a vezetéknélküli routerek biztonságossá tételéhez, továbbá hasznos tanácsokkal szolgál az otthoni hálózat biztonságához.

Teljesítmény, teljesítmény, teljesítmény ? A 2007-es termékportolióban végrehajtott teljesítmény-növelést követve a Symantec további fejlesztéseket hajtott végre a teljesítmény növelésében a kulcsfontosságú funkciók esetében. A Norton Internet Security 2007-hez viszonyítva a 2008-as termék felhasználói felülete 22 százalékkal gyorsabban reagál, és a gyors-szkennelést 39 százalékkal gyorsabban hajtja végre. Kilenc versenytárs átlagát tekintve a Norton Internet Security 2008 vezető pozíciót tölt be öt kulcsfontosságú területen, beleértve a betöltési időt (20 százalékkal gyorsabb), a memóriaigényt (69 százalékkal kevesebb), a teljes szkennelést (12 százalékkal gyorsabb), a felhasználói interfész reagálását (54 százalékkal gyorsabb) és a letöltési sebességet (31 százalékkal gyorsabb).

Továbbá mindkét termék magába foglalja a SONAR viselkedés-alapú azonosítási technológiát, amely védelmet nyújt a kártékony kódokkal szemben, mielőtt a szokványos vírus és antispyware beállítások képesek lennének felismerni azokat. A Norton Internet Security 2008-ban a SONAR teljes szkennelést hajt végre minden egyes alkalommal, amikor egy alkalmazás kívülrül érkező kommunikációval próbálkozik, és védi az azonosítókat a tűzfal ismeretlen támadásokkal szembeni hatékonyságának növelésével. Ezek az új elemek egézítik ki a Norton Internet Security-ban már eddig is meglévő funkciókat, beleértve a rootkitek elleni védelmet, és az új, Threat Interceptor sérülékenységek elleni védelmi technológiát. A Threat Interceptor az alábbi techológiákat tartalmazza: Threat Interceptor ? Browser Defender; Threat Interceptor ? Intrusion Prevention, továbbá Threat Interceptor ? Generic Exploit Blocking. A Norton Internet Security e mellett magába foglalja a Norton AntiVirus funkcióit, amely továbbra is ?gold standard?-nek számít, a Virus Bulletin 100 díjait egymás után 33 alkalommal elnyerve, és az iparágban egyedülálló megbízhatóságról tanúságot téve.

A Norton AntiVirus 2008 és a Norton Internet Security 2008 is a Symantec Security Response támogatását élvezi. A Symantec Security Response csapata elkötelezett betörésvédelmi szakemberekből, biztonsági mérnökökből, vírusvadászokból és globális támogatási csoportból áll, akik egymással karöltve dolgoznak, hogy kiterjedt védelmet biztosítsanak a vállalati és otthoni felhasználók számára. A Symantec Security Response a felhasználók számára átfogó, huszonnégyórás internetbiztonsági szakértői segítséget biztosít, hogy védelmet nyújtsanak a ma jellemző, összetett fenyegetettségek ellen. Napi szinten látja el információval a felhasználókat az aktuális veszélyekről, így garantálva biztonságukat.

A termékeket a Windows® XP Service Pack2 és Windows VistaTM felhasználói is alkalmazhatják. A Norton Add-on Pack további, opcionálisan választható megoldásokat is kínál, beleértve az antispam és parental control funkciókat, amelyek a Norton Internet Security 2007 és 2008, valamint a Norton 360 felhasználói az alábbi linken érhetnek el:
http://www.symantec.com/norton/downloads/in dex.jsp

 

 

[Forrás és szponzor: Biztonságportál ]
[írta:csiff] 

 

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A NOD32 ismét nagyot alkotott. Kiadta a 8-as verziót, mely a régi és új funkciók összekovácsolásával még hatékonyabban védi gépünket.