Meetyourmessenger.com: statisztika vagy átverés?
Meetyourmessenger.com: statisztika vagy átverés?
Rovat: Internet | Dátum: 2008-02-06 18:21:39 | Írta: Kovács Zsolt

Ismerősök között a napokban feltünt egy az MSN-el kapcsolatos beszédtéma. Átverés vagy csak staisztikai célokat szolgálna a meetyourmessenger.com?


A napokban és is kaptam egy levelet az MSN-es postaládámba, amelyben a következő állt (a nevet biztonsági okokból nem jelenítettük meg):Ha te is kaptál valami hasonlót, akkor biztosan már valamelyik ismerősöd regisztrált erre az oldalra, így az ő parterlistáját szépen felkarolta az oldal és egy legenerált üzenetet küldött minden áldozatnak közöttük neked is. Muszáj elgondolkozni, hogy érdemes e bedölni ennek a levélnek vagy nem!

Lépjünk tovább...

Tegyük fel te is kaptál egy ilyen levelet! Ha rákattintunk a megadott linkre, akkor a  meetyourmessenger.hu-ra dob át. Szépen köszönt minket az oldal, az üdvözlet után már fel is kínálja a regisztrálás lehetőségét. Az odáig oké, hogy megadod az msn loginodat csak ezt követően jön a bökkenő, az űrlap végén kéri a messenger jelszavadatis.

 

Miről is szólna ez az egész? 
A weblapon azt írják, hogy az adatok csak statisztikai célt szolgálnak, fel szeretnék térképezni Magyarország MSN felhasználói hálózatát, és így ezzel bővíthetnéd baráti körödet is. De mindehez minek az MSN jelszó?

 

 

Megnyugtatásként csak ennyit írnak: Jelszavad felhasználásával rendszerünk meghívja barátaidat messenger hálózatodva. Ha a részletekre kattintasz:

"Amikor regisztrálsz egy profilt, rendszerünk Messenger-partnereid importálása után összekapcsol téged azokkal a barátaiddal, akik be vannak jelentkezve. A Meetyourmessenger.hu az adatokat csak arra használja, hogy a magyarországi messenger-hálózat virtuális térképét kialakítva, létrehozza a hálózat képi megjelenítését.
Messenger-felhasználóneved és -jelszavad megadása után rendszerünk a messenger-felhasználók virtuális térképének kialakítása érdekében valamennyi messenger-partnerednek e-mailes meghívót küld. Ez az e-mail kizárólag egy rövid meghívót tartalmaz, reklámot és hasonló tartalmat nem. Rendszerünk a messenger-jelszót nem menti. Ezt a regisztrációs eljárás kezdetén is egyértelműen tudatjuk. A partnerek importálása lehetővé teszi a barátok, családtagok és egyéb partnerek kölcsönös kapcsolatainak képi megjelenítését. Ez az eljárás széles körben használatos az olyan nemzetközi közösségi portálokon, mint például a Hi5.com, a Plaxo.com, a LinkedIn.com vagy a MySpace.com.

Rendszerünk csak abban a pillanatban használja jelszavadat profilod összekapcsolására barátaiddal, amikor a ?Regisztráció? gombra kattintasz.

Mi nem mentjük a jelszavad!
"

Szép, igényes kialakítású oldalról van szó, ha azt nézzük, hogy csupán statisztikai célokra kell nem egy rossz dolog, de az is elképzelhető, hogy egy adathalász weblapról van szó, amelynek ha megadod a jelszavadat, akkor lenaplózhatja a beszélgetéseidet, bemászhat a számítógépedbe és személyes adatokat tulajdoníthat el, stb..... Ezentúl rajtad múlik kedves felhasználó hogyan döntesz!

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Telepítene operációs rendszert, de nincs a laptopjában, vagy tönkrement az asztali PC-jében optikai meghajtó? Itt a megoldás.