Költséghatékony védelem KKV-k számára
Költséghatékony védelem KKV-k számára
Rovat: Internet | Dátum: 2009-06-18 10:34:46 | Írta: Partner

A Panda GateDefender Integra új verziója a nagyvállalatok védelmi színvonalát hozza a kis- és középvállalkozások szintjére: a készülék minden védelmi alkalmazást egy hardvereszközben egyesít.


Megjelentett a Panda Security ún. UTM (Unified Threat Management, egységesített veszélykezelés) eszköze, a Panda GateDefender Integra SB, amelyet az IT-biztonságtechnikai cég kifejezetten a KKV-k számára, 50 fős létszámig fejlesztett ki.

A GateDefender Integra a kis- és közepes vállalatok számára teszi lehetővé azt a védelmet, ami eddig csak a nagyvállalati szegmensben volt elérhető  magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. Az eszköz üzemeltetéséhez kvázi nincs is szükség szakemberre, ráadásul plug&play, és az árát is a KKV-k költségvetéséhez szabtuk.

A legfőbb előnye, hogy a spamszűréstől kezdve a behatolásvédelemig mindent ugyanaz az eszköz intéz, nem kell különálló alkalmazásokkal terhelni a szervert. Sőt, egy-egy szerverupgrade-et is meg lehet spórolni: az erőforrásigényes tartalomszűrő alkalmazások eltávolításával a szerveren másra fordítható erőforrások szabadulnak fel, míg a GD Integra teljeskörű védelmet nyújt.
A hardvereszközökben a következő modulok találhatók meg:

  tűzfal: biztosítja a kifelé irányuló és a belső adatforgalom érintetlenségét
  behatolásgátló rendszer (Intrusion Prevent System, IPS): megakadályozza, hogy illetéktelenek hatoljanak a rendszerbe
  VPN: őrzi az interneten keresztül küldött bizalmas információkat
  malware-védelem: a jelenleg ismert összes rosszindulatú kód (vírusok, trójaiak stb.) véd
  tartalomszűrő: a ki- és befelé irányuló forgalmat szűri
  spamszűrő: tehermentesíti a vállalatok levelezését
  webszűrő: letiltja a nem munkával kapcsolatos webes tartalmakat.

  
 A felméréseink szerint a cégek ellen irányuló támadások 99%-a az internetről érkezik - tette hozzá Sándor Zsolt. Ilyen körülmények mellett mindenki számára elengedhetetlen a megfelelő védelem, ami viszont a támadások számának gyarapodásával egyre több költséget és erőforrást emészt fel. A Panda GateDefender Integra SB gyakorlatilag a Panda legújabb technológiáit használja, a kezelése viszont olyan egyszerű, hogy az üzemeltetéséhez nem szükséges nagy szakértelem.

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Miért lassú az okostelefonunk? Szombati gondolkodó, ajánlom egy jó reggeli kávé mellé elolvasni.