Informatikai biztonság napja 2009
Informatikai biztonság napja 2009
Rovat: Internet | Dátum: 2009-08-14 12:41:12 | Írta: Partner

Új helyszínen, sokkal átfogóbb szakmai programmal jelentkezik az idei évben a jubileumi, ötödik Informatikai Biztonság Napja, amely már hagyományosan megmozgatja a hazai IT biztonsági szakmát.


Új helyszínen, újdonságokkal
Idén új helyszínen, az Aréna Moziban, nagyobb területen várják a tervek szerint az 1200 IT Biztonsági szakembert a szervezők.  A rendezvényen mindazon vezető szakemberek találkoznak a nemzetközi és hazai újdonságokkal, akik magas színvonalon foglalkoznak IT Biztonsággal, fontosnak tartják, hogy naprakész információkkal rendelkezzenek az iparág innovatív fejlesztéseiről, valamint a várható fejlődési irányvonalakról. Auditorok, biztonsági vezetők, szervezeti döntéshozók, tanácsadók, gazdasági vezetők és cégvezetők is első kézből szerezhetnek áttekintést a szektor aktuális kérdéseiről. Olyan szakembereknek is hasznos az esemény, akik fontos beruházási döntéseik előtt képet szeretnének alkotni az IT Biztonsági piac egészéről, megtalálni a cégük számára legmegfelelőbb megoldásokat.
 
A már megszokott magas szakmai színvonalú szekciók mellett idén új kezdeményezésként technikai demo előadások is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy minden résztvevő megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő témát, előadást. Az idei év újdonsága továbbá, hogy a szekciók végén összegzésként az előadók a szekció elnökök vezetésével kerekasztal beszélgetés formájában egyfajta vita fórum keretében elemezik a résztvevők az adott témát. Az ITBN Konferencia kiállítói területén pedig a tavalyi évhez hasonlóan közel 40 hazai és nemzetközi IT Biztonsági szereplő mutatja be élőben új piacvezető megoldását.
Miről fog szólni
2009-ben sem változott a rendezvény célja, de még nagyobb hangsúlyt kapott szakmaiság kérdése, amely a konferencia tematikájában, az előadások tartalmában és rendszerezettségében is megnyilvánul.

Az idei év kiemelt témái:
    Adatszivárgási problémák kezelése nagyvállalatoknál, pénzügyi szervezeteknél
    Modern sérülékenységek és új fejlesztések a biztonságban
    Naplóelemzési megoldások és bevezetések tapasztalatai, buktatói
    Jogosultságok kezelése a gyakorlatban
    Megfelelőségi kérdések (compliance) a vállalatok és a tanácsadók szemében
    A kommunikáció biztonsága
    Hálózat biztonsága
    Új fenyegetettségek és az alkalmazásbiztonság
 
 
Mi lesz és mi nem?
Az elmúlt évek szervezési tapasztalatai, támogatóink, és látogatóink visszajelzése alapján idén további gyökeres változásokra készülnek a szervezők, amelyek még hasznosabbá, kényelmesebbé és nem utolsó sorban érdekesebbé teszik a szakma felhasználói oldalának a konferencián eltöltött időt.
 
Az idei év nem a nagy és látványos dolgok, cirádás megoldások éve.  A jelszó: takarékos, modern, környezetbarát és praktikus. Több olyan változást is bevezetnek a szervezők, amely ezt a célt szolgálja. (Nem lesz pl. nagy ebéd, de finom szendvicsekkel kedveskednek mindazoknak, akik az előadások vagy tárgyalások közben megéheznek. Az idei ötödik évébe lépő rendezvény a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektet: felesleges sok apró tárgy és prospektus nem fogja elborítani a vendégeket. )Lesznek viszont jól levezetett szekcióülések és kerekasztal diskurzusok valamint sok más az üzleti kapcsolatok ápolását segítő szolgáltatás.

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A NOD32 ismét nagyot alkotott. Kiadta a 8-as verziót, mely a régi és új funkciók összekovácsolásával még hatékonyabban védi gépünket.