IAC 2007: totális kontroll!
IAC 2007: totális kontroll!
Rovat: Internet | Dátum: 2008-03-21 09:00:00 | Írta: Kovács Zsolt

Az Internet Access Controller segítségével blokkolhatjuk internet kapcsolatunkat. Ha mi vagyunk a rendszergazdák, akkor csoda dolgokat lehet művelni a programmal, persze mások bánatára.


Blokkoljunk bármit!
Az első indításkor be kell gépelnünk egy jelszót, aminek segítségével a továbbiakban csak mi tudunk a programban dolgozni. Ha kikapcsoljuk az internet szolgáltatást az alkalmazásban, akkor hiába is próbálnánk bármilyen hálózati szolgáltatást elérni a program blokkolja.
Innen kezdődik a játék! A Settings menüben beállíthatóak azok a weboldalak, amelyeket nem szeretnénk blokkolni, a beírt site-ok betöltését engedélyezni fogja a program a böngészőben. Ilyen formában kilenc szolgáltatást is engedélyezhetünk. Például FTP, E-mail, Telnet, Web Browsing...stb. De külön IP címek és programok futtatását is engedélyezhetjük.Tílts és naplózz!
A Set Quota menüben felhasználókra és napra lebontva beállítható, hogy egy-egy user mennyi ideig használhatja a netet.Van egy visszaszámláló is beépítve, amivel a beállított időtartamon belül kikapcsolható az internet (például 2 óra).
A szoftver naplóbejegyzéseket is készít idő, felhasználó és esemény függvényében. A View Log menüben megtekinthetőek a bejegyzések.

Értékelés
Biztonsági, titkosítási szempontból nagyon hasznos kis alkalmazás, 15 napig használható az ingyenes verziója.

Értékelés: 10/8 pont

 

A program letölthető innen!
2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Komplett, magyar nyelvű víruskereső, amely egyaránt alkalmas a levelek (POP3, IMAP4, SMTP), P2P, Web Shield, valamint a háttértárolók teljes ellenőrzésére. Beállíthatjuk a keresés id...