Hogyan konvertáljunk YouTube videókat MP3-ba?
Hogyan konvertáljunk YouTube videókat MP3-ba?
Rovat: Internet | Dátum: 2010-02-16 14:02:44 | Írta: Kovács István
A Youtube mára a legnagyobb videó megosztó oldal lett és bizony a videók mellet találhatók olyan videók is ahol ez egész videó alatt a látogató csak egy képet lát viszont eközben hallgathatja kedvenc zene számát. Mnos, ha szeretnénk ezen zenés videókat lementeni, de úgy hogy akár MP3 lejátszónk is lejátsza mnos ezeket a videókat átt kell alakítanunk MP3 fájlformátumba, erre szeretnék most két megoldást mutatni.

Természetesen bármilyen YouTube –on található videót átlehet konvertálni MP3 ba mivel ezen eljárások csak a videók audiósávját mentik és alakítják át MP3 -ba vagy WMA –ba.

Első megoldásban egy Windows operációsrendszerekre telepíthető alkalmazást mutatnék be, amely a Free YouTube to MP3 Converter névre hallgat, mint azt olvashatjátok a program neve is igen sokat mondó annak funkcióját illetőleg. A program telepítésére nem fecsérelném a karaktereket, hiszen az a szokásos Next> Next> Finish módszerrel könnyedén telepíthető.

Nézzük is hogyan menthetünk le egy videót a YouTube –ról. Elsőként Keressük meg kiszemelt videónkat majd  nyissuk meg és másoljuk ki annak linkjét böngészőnk címsávjából. 

 

Ezt követően indítsuk el a Free YouTube to MP3 Converter –t és kattintsunk a Paste gombra, ekkor a program betölti az általunk kimásolt videó linkjét a címsávjába, jó pont hogy egyszerre akár több videót is felvehetünk a listába. 

 

{mospagebreak_scroll title=Kimenet konfigja}
Ha ezzel megvagyunk akkor válaszuk ki a célmappát ahova a program lementi az átkonvertált videót vagy videókat, ezt a Browse.. gombbal tudjuk megtenni. A gomb mellet találunk egy Output Name.. gombbot is, amely funkció segítségével beállíthatjuk, hogy a program milyen néven mentse a videóból átalakítót MP3 fájlokat.

 

Itt többek között állíthatunk be a címeknek elő és utótagot is. Ajánlott viszont az Include original YouTube title beállítás bepipálni, ekkor az MP3 fájlok neve a videó címe lesz, amelyet az ID3 tagba is beír a program. A funkcióban csupán annyi kivetni való van, hogy az ID3 tagok első karakterét hibásan veszi fel a program, ami nem okoz semmi problémát az MP3 minőségét illetőleg, illetve a lejátszás is tökéletesen megy majd csak a play listában láthatunk némi formai hibát. 

 

Mnos ezek után nincs más hátra mint, hogy beállítsuk a konvertált audió fájl jelen esetünkben MP3 minőségét, amelyet a Presets szelekciós menüben találunk meg, itt akár 64Kbit (Mono)-tól a 256Kbit(Stereo) –ig választhatunk bitsürüséget, értelem szerűen a legnagyobb eredményezi a legjobb minőséget. 

 

Némi Extra beállításként tekintsük meg az Options.. gombot ahol beállíthatunk proxi kapcsolatot, választhatunk nyelvet és beállíthatjuk, hogy a videó(k) MP3 -ba való átkonvertálása után állítsa le a program a számítógépünket.

 

{mospagebreak_scroll title=A jó öreg Download gomb, összegzés}
El is értem a funkciók bemutatásának végére most már nincs más dolgunk, mint a jó öreg Download gombra kattintsunk és el is kezdődik a videó(k) letöltése, a letöltés végét egy pityenő hang jelzi.

 

 

Teszteredmények Free YouTube to MP3 Converter
Értékelés 10/9 pont
Teljesítménykorlátozás Minimum konfiguráció alatt
CPU igény változó, állapottól függ
RAM-foglalás terheléstõl függõen
Felhasználó barát?
igen
Kezelhetõség 10/10 pont
Ami nem tetszet: ID3 tagok hibás írása
Ami tetszet: Informatikai tudást nem igéjnylő könnyü használat, egyértelmü kezelőfelület
Merevlemezen foglalt hely: 2,7MB

{mospagebreak_scroll title=Video2MP3}
Második versenyzőn egy weboldal lesz, amely szintén képes YouTube videókat MP3 audió formátumba menteni, de ezen kívül még más oldalakról is tud videókat konvertálni.(YouTube, MyVideo, Clipfish, Sevenload, Dailymotion, MySpace). Ez a megoldás Linux operációs rendszert használó felhasználóknak jelenthet megoldást, hogy letöltsék kedvenc videóikat MP3-ban. Ezen felül nagy segítség a felhasználóknak, hogy az oldal magyar nyelven is elérhető amelyet a következő címen találtok meg: http://www.video2MP3.net/hu/ . A videó(k) konvertálása roppant egyszerű csupán a letöltendő videó URL –ét kell a Video URL mezőbe bemásolni illetve válasszuk ki az ezen mező alatt állítható minőségek egyikét és kattintsunk a Konvertálás gombra. A konvertálás után már menthetjük is kiszemelt és átkonvertált videót gépünkre.


videó url jének bemásolás


konvártálás elkezdev.. Kérlek várj..


kovártálás befejeződöt. töltsd le a fájlt.

 

 

A Free YouTube to MP3 Converter programot letöltheted innen:

 

 

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A Mobil Weekend idén egy nagy dobásra készül, nem csak egyszerű alkalmazásfejlesztő versenyt hirdetnek: bekapcsolják a megmérettetésbe az IoT vonalat, mely itthon még alig ismert, ám segítsé...