Hogyan fotózzuk ki asztalunkat?
Hogyan fotózzuk ki asztalunkat?
Rovat: Internet | Dátum: 2009-04-16 23:48:27 | Írta: Kovács István

A következő tutorialban azt mutatom be hogy, hogyan lehet könnyedén és gyorsan képernyőképet készíteni asztalunkról?


 

A következő tutorialhoz az IrfanView nevű programot használom amely egy könyedén és egyszerüen kezelhető, letisztult felülettel rendelkező képnézegető program.

Elsőként is töltsük le a programot amelyet a program készítőinek oldaláról gyorsan beszerezhetünk.

http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm

A program letöltése gyorsan végbemegy hiszem a program nem több mint 1.3Mb ami a mai széles sávú internettel kevesebb mint 1 perc alatt letöltődik.

Hogyha letöltöttük a programot akkor telepítsük amely a szokásos next,next,finish módszerrel zajlik.

 

 

 

Miután az alapok teljesítve vannak, megkezdődhet a kívánt képernyőkép kifotózása.

1.Nyissuk meg azt az alkalmazást amiről képet szeretnénk készíteni.

 


[+]

 

2.Ezt követően billentyűzetünkön nyomjuk meg a ?Prt Sc? azaz Print Screen feliratú gombot.

 

 

3.Inditsúk el az IrfanView nevű programot és kattintsunk ?Paste? nevű gombra vagy nyomjuk meg a Ctrl+V billentyűkombinációt.

 

 

4. Miután a kép betöltődött a ?File? menüpontra kattintva a ?Save? almenüponttal menthetjük a képet amelyet a következő ablakban elnevezhetünk, megadhatjuk a képfájl típusát és az hogy a program melyik meghajtóra és melyik mappába mentse a képet.

 


[+]

 

Ha azt szeretnénk hogy a kifotózott képnek csak egy része kerüljön megjelenítésre akkor a program biztosít számunkra egy olyan szolgáltatást amellyel kedvünk szerint vághatunk ki részeket a kifotózott képből. Ezt a következőképp tehetjük meg:

Kattintsunk a kifotózott képbe majd a képfelületen tartsuk lenyomva egerünk bal egérgombját. Ekkor megjelenik egy kijelölő négyzet amellyel ha kijelöltük a kivágandó részt kattintsunk a főmenüsor alatti vezérlő ikonok közül az olló alakzatú ikonra. Ekkor a program kivágja a kijelölt képet. Ezután kattintsunk a ?Paste? vagy beillesztő ikonra és máris a kijelölt kép fog megjelenni. Majd a következőkben a már leírt módon menthetjük képet.

 

 

 

 

 

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A Mobil Weekend idén egy nagy dobásra készül, nem csak egyszerű alkalmazásfejlesztő versenyt hirdetnek: bekapcsolják a megmérettetésbe az IoT vonalat, mely itthon még alig ismert, ám segítsé...