HDD Thermometer 1.3 bemutató
HDD Thermometer 1.3 bemutató
Rovat: Internet | Dátum: 2007-10-18 19:15:49 | Írta: Kovács István

Jó szokásunkhoz híven most is egy ingyenes, de hasznos programmal örvendeztetjük meg olvasóinkat.
A HDD Thermometer jelenleg az 1.3-as verziójánál tart és fő funkciója merevlemezünk hőmérsékletének figyelése. De nem csak alkalmanként, hanem folyamatosan is felügyelet tartja a dolgokat.
És ha mindez nem lenne elég, még naplóz és riaszt is ha baj van.
Valamint: magyarul is tud! Kell ennél több?!
Lássuk hogyan használhatjuk a gyakorlatban.


A telepítés a megszokott ?ütemben? történik, csak mindenre ?oké?-t kell nyomnunk.

 

 

 

 

 

Ha ezen túl vagyunk és az utolsó ablakban bejelölve hagytuk a ?RUN HDD Thermometer?-t, a program máris fut majd.

Rögtön egy ablak ugrik fel, ami az ingyenes Thermometer fejlesztői számára kér támogatást. A szoftver ingyenességéért cserében ezt az ablakot minden indításkor el kell viselnünk.
Kivéve persze ha regisztrálunk. Akkor ez a probléma is meg szűnik.

 

 

A program azonnal a tálcánkra költözik és folyamatosan mutatja merevlemezünk hőmérsékletét. (Egy kis kék szám jelenik meg az óra mellett)

 

 

Ha a jobb egér gombbal rákattintunk megjelenik a helyi menü, amiben megtaláljuk a program beállítási lehetőségeit, a regisztráció lehetőségét, a névjegyet, valamint a súgót is. Ami sajnos nem magyar nyelvű. De semmi sem lehet tökéletes. Ráadásul a beállítások is pofon egyszerűek.

 

 

Válasszuk a helyi menüben a ?HDD Thermometer beállításai? menüpontot. A következő ablak fogad minket:

 

 

Itt az általános beállításokat találjuk alaphelyzetben.
Eldönthetjük hogy a Thermometer a Windows indításakor elinduljon e vagy sem. Illetve azt is hogy milyen mértékegységgel mutassa a merevlemez hőfokát?! Fahrenheit-ben vagy Celsiusban?!

Ha a bal oldali fastruktúrában a soron következ? menüpontot nézzük, az nem más mint a merevlemezek.

 

 

A program a gépünkben lévő összes winchestert kilistázza, és ha a modell kódra kattintunk láthatjuk a pontos tipust, sorozatszámot, valamint a kapacitást is.
Ebben a menüpontban beállíthatjuk az adott winchesterre milyen szabályok vonatkozzanak.

 

 

A ?merevlemezek?-re kattintva bal oldalt, a ?közös merevlemez beállítások?-at foganatosíthatjuk.
Többek között hogy milyen időközönként figyelje a hőmérsékletet (az alap beállítás 20másodperc), valamint hogy a kijelző ikon mikor jelenjen meg stb. Ezeket jobb oldalt az első ?fülön? állíthatjuk be.

 

 

Még mindig ebben a menü részben maradva lépjünk tovább a ?kettes? fülre (Hőmérséklet szintek).
A program három szintet különböztet meg. Ezek a : Normál, Magas, és a Kritikus. Mindegyiket külön színnel jelöli, illetve a Magas és a Kritikus hőmérséklet esetében azt is beállíthatjuk mely értékeket véljük e két utóbbinak. Alap esetben a Magas 50Celsius, a Kritikus pedig 60.

 

 

 

 

A következő ?fül?-ön a riasztási műveleteket állíthatjuk be. Hogy hogyan reagáljon a gépünk a Magas, illetve a Kritikus jelzés esetén.
Itt kérhetünk hangjelzést, vagy külső program futtatását. De a gépünk hibernálhatja vagy ki is kapcsolhatja magát ha azt szeretnénk.

 

 

 

 

De ha nagyon alaposak akarunk lenni, kérhetünk naplózást is.

 

 

A HDD Thermometer figyelemmel követi a winchesterünk hőmérséklet változásait és el is naplózza azt, annyi napra visszamenőleg amennyire csak akarjuk.
A program pont azt tudja amire tervezték! De azt nagyon!
Ha bárki kíváncsi a merevlemeze hőmérsékletére és eddig még nem talált egy erre való megbízható  progit bátran telepítse a HDD Thermometer. Használata egyszerű és ingyenes. Ráadásul, ami ritkaság: a mi anyanyelvünkön is beszél.

 

A program letölthető innen

 

 

[Forrás és szponzor: tesztpad.hu]
[Írta: thor]

 

 

 

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A Mobil Weekend idén egy nagy dobásra készül, nem csak egyszerű alkalmazásfejlesztő versenyt hirdetnek: bekapcsolják a megmérettetésbe az IoT vonalat, mely itthon még alig ismert, ám segítsé...