Hamis arany az IWIW-en
Hamis arany az IWIW-en
Rovat: Internet | Dátum: 2007-03-20 13:58:32 | Írta: Kovács Zsolt

Az IWIW-en már egy ideje terjed egy körlevél, amely lázban tartja a tagokat. Van, aki ezt továbbküldi, de van aki egyszerűen bedobja a szemetesládába. Pedig érdemes végigolvasni. Nem rég a szerkesztőség is kapott egy ilyen levelet, amelyben a következő áll:


"Ügyvédnő vagyok és ismerem a törvényt. Ez egy tény. Ne
csapjátok be magatokat, az AOL és az Intel tartja magát az ígéretéhez a bíróságtól és milliós nagyságrendű követelésektől való félelme miatt, ahogy ezt nemrég a Pepsi Cola csinálta a General Electic-kel. Kedves barátaim, ne tartsátok ezt egy butaviccnek. Bill Gates most osztja szét a jövedelmét. Ha most nem reagáltok rá, később megbánhatjátok. A windows még mindig a leggyakrabban használt program. A Microsoft és az AOL kísérleteznek ezzel az e-mailen keresztül elküldött szöveggel (e-mail beta test). Ha elkülditek ezt az e- mailt a barátaitoknak, akkor a Microsoft 2 hétig követi a nyomotokat. Minden egyes személyért, aki ezt az e-mailt elküldi 245 EUR-t fizet a
Microsoft. Minden egyes személyért, akinek elküldtétek és ő
továbbküldte ezt az e-mailt 243 EUR-t fizetnek, a harmadik
személyért, aki megkapja 241 EUR-t fizet a Microsoft. 2 hét után a Microsoft küld nektek egy levelet, amiben kéri a postai címetek megerősítését és küld egy csekket.......Én ezt csalásnak tartottam, de két héttel később, miután ezt
a levelet megkaptam és továbbküldtem, a Microsoft kérte tőlem a címem és kaptam egy csekket 24800 Eur-ról. Válaszolnotok kell,
mielőtt vége a tesztnek, ha valakinek megadatik ez a lehetőség, élnie kell vele. Bill Gates számára ez a kiadás csak egy reklámköltség. Kérlek küldjétek el ezt a mailt annyi embernek, amennyinek csak tudjátok. Legalább 1000 EUR-t kell kapjatok. Ne segédkeznénk az e-mail továbbításban ha nem lenne nekünk is érdekünk."

A teljes levélből csak egy részt tettünk közzé, aki olvasta az úgy is tudja mi áll benne. Mint már tudjuk Bill Gates 2008-ban leköszön a Microsoft elnöki posztjáról és más területekbe akarja befektetni az energiáját. A pénze jelentős részét fejlesztésekre, jótékonysági célokra fordítja. A levélben,a mit írnak egy része lehet, hogy igaz, de az képtelenség lenne, hogy egy kattintásért 1000 EUR-nak megfelelő összeget kapna egy átlagember.
Volt egy felmérés, amely alapján, ha Bill Gatesnek, a vagyonát a magyar nép között kellene szétosztanánia, akkor mindenki kapna 1 millió forintot fejenként.

Igaz vagy nem? 

De itt van még egy bizonyíték, hogy talán mégis igaz a dolog, ez a levél befejező része: 

"Az apám egyik ismerőse néhány hónappal ezelőtt részt vett
ebben. Amikor legutóbb meglátogattam, mutatott nekem egy csekket. Az összes 4324,44 EUR-t tett ki. Patricia néni, egy jóbarátom nagynénje, az Intelnek dolgozik és nemrég kapott egy 4543,23 EUR összegű csekket a levél továbbításáért."

Teszt képpen mi is továbküldtük a levelet, de ha a két hét letelik és nem küldik az űrlapot kitöltésre, akkor mondhatjuk, hogy ez az egész egy hírverés volt. Jobban belegondolva Gates nem az a típus aki ilyenre szorná a zsetont (de ki tudja), inkább hasznosabb célokba fekteti pénzét.

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Lehet egy amúgy is professzionális programot még jobbá tenni? Az Opencloner Inc. megoldotta.