Google Chrome már Linux és MAC platformra is
Google Chrome már Linux és MAC platformra is
Rovat: Internet | Dátum: 2009-06-06 23:58:45 | Írta: Kovács Zsolt

Értesüléseink szerint mostmár nem csak Windowsos rendszereken, hanem Linux és MAC platformokon is elérhető lesz a böngésző.


A Google codersek már dolgoznak azon hogy újáépítsék a Chromot, kezdve a grafikus felületettel. Háromféle változat létezik: a stabil,a béta-, és a fejleszői. Ezek közül még csak a fejlesztői változat van kész a többi platformra. A cég szerint több mint 400 hibát kell még orvosolniuk.

A MAC változat

A friss verzióban fontos szerepe lesz az automatikus kifejezésnek, mert teljesen önállóan fogja frissíteni önmagát új változat esetén, és ha hibajelenséget észlel a kódrendszerben, akkor az esetleges bugot automatikusan továbbítja a megfelelő helyre.

A Google szóvivője Eitan Bencuya elmondta, hogy a szóban forgó platformokon nem minden típusú rendszert fog támogatni. Így az új böngészőt Linux alatt csak azok használhatják, akiknek a gépükön Debian vagy Ubuntu fut. Mac OS X-en csak akkor, ha a hardver Intel alapú. Az első hírek szerint MAC alatt egész jól teljesít a böngésző.

Úgy tűnik fellángolóban van ismét a böngésző háború. Nemsokára itt van a Firefox 3.5, az Apple Safari 4, az Opera 10, a Microsoft pedig igazán felkötheti a gatyáját, hogy az új IE8 versenyképes legyen a többi szörfdeszkával szemben.
A Net Applications statisztikája szerint az Internet Explorer marad a király. A 2009. májusi felmérések alapján 65,5 százalékos piaci részesedéssel bír, a  Firefox már csak 22,5 százalék, a Safari 8,4, és a Chrome legfeljebb 1,8 százalék (2008 szeptember óta).


Böngésző statisztika: IE előnyben

A statisztikákból látszik, hogy a Google nem hiába akarja népszerűsítnei más rendszerekreken a böngészőjét. Egy átgondolt marketing, egy erős motor és egy egyszerű kezelőfelület hozhat még számára sikert a jövőben.

 

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Védené gyermekét a felnőtt tartalmaktól? De nem tudja hogyan tegye? Itt a megoldás!