Firefox Personas bemutató
Firefox Personas bemutató
Rovat: Internet | Dátum: 2010-03-29 14:00:30 | Írta: Kovács István
A következőkben Firefox böngészőt használóknak mutatnám be a Personas kiegészítő funkciót, amellyel feldobhatjuk böngészőnk megjelenését.

Mi is a Personas?
Eme hangzatos név egy Firefox böngészőkön használható kiegészítő lehetőséget takar, amelynek van egy webes és egy kiegészítő alkalmazásbeli elérési lehetősége is, és amellyel könnyedén és gyorsan változtathatjuk meg böngészőnk megjelenését. Ez a kiegészítő a Firefox 3.5 ös verziójától használható. Nos nem is fecsérelném tovább a karaktereket, rá is térek a lényegre:

Témaválasztás egyszerűen.
Első lépésben suhanjunk fel a Personas oldalára, amelyet a http://www.getpersonas.com/ címen érhetünk el.  Ha ezzel megvagyunk, kattintsunk a Gallery menüpontba és máris rengeteg téma között válogathatunk, van lehetőség elölnézetre is amely annyiból áll, hogy az egerünk kurzorát vigyük a kiszemelt téma fölé és máris megváltozik a böngészőnk kinézete, ha a téma megtetszet akkor kattintsunk a narancssárga hátterű Wear It gombra és máris beállítja a böngésző témájának az általunk kiszemelt témát.

 

 

Ez a megoldás a personas oldalán keresztüli témaválasztás volt, de van egy kiegészítő alkalmazás amit már a cikk elején is említetem, mely segítségével nem kell mindég felmennünk a Personas oldalára, hogy az épp aktuális témánkat lecseréljük.

Menjünk fel az alábbi címre: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/10900 , majd kattintsunk az Add to Firefox gombra, ezek után a megjelenő ablakban kattintsunk a Telepítés gombra.

 Miután a telepítés megtörtént, indítsuk újra a firefoxot, és máris egy új menüpontot találunk az Eszközök menün belül Personas néven, amelyben kategóriába szedve mindazon témákat megtalálhatjuk, melyeket a Personas honlapján láthatunk.

 

   

 

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Védené gyermekét a felnőtt tartalmaktól? De nem tudja hogyan tegye? Itt a megoldás!