Elavultak a hagyományos vírusirtók
Elavultak a hagyományos vírusirtók
Rovat: Internet | Dátum: 2008-06-16 18:13:05 | Írta: Kovács István

A Panda Security legújabb elemzése szerint a hagyományos vírusirtási modellen alapuló biztonsági szoftverek nem bírják már sokáig az iramot a villámgyors ütemben terjeszkedő vírusokkal.

 


Alulmaradhatnak a vírusokkal folytatott harcban a hagyományos vírusirtó programok ez derül ki a Panda Security által nemrégi kiadott elemzésből. A vírusok egyre nagyobb ütemben szaporodnak, ráadásul az ún. malware-ek (vagyis a rosszindulatú kódok, programok) viselkedése is megváltozott.

Mint az élet minden területén, itt is a pénz a domináns magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. A kiberbűnözők teljes mértékben átstrukturálták a víruspiacot: amíg öt-hat éve a feltűnéskeltés volt a cél, most minél csendesebben igyekeznek végrehajtani a támadásokat, amelyek ráadásul több hullámban, egymással kombinálva érkeznek. A hagyományos vírusirtó modell önmagában már nem elég.

A Panda Security laboratóriumaiban kifejlesztett Kollektív Intelligencia elnevezésű technológiának köszönhetően a www.fertozottvagynem.hu oldalon bárki tesztelheti, hogy érte-e a gépét bármiféle támadás.

Mi azt mondjuk, hogy manapság egy vírusirtó önmagában már nem véd meg mindentől. Persze a választást mindenkire rábízzuk, de a www.fertozottvagynem.hu oldalon ingyen tesztelhető, vajon biztonságban vannak-e az adataink. Az otthoni PC-k 23%-a ugyanis aktív vírusvédelem ellenére fertőzött; nem hiszem, hogy valaki kapásból meg tudja mondani, az övé vajon beletartozik-e ebbe.

 

 

 

[forrás]

 

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A névszerű kvízjáték legújabb verziója új kérdésekkel és hangokkal fűszerezve.