COMODO Firewall Pro - bemutató
COMODO Firewall Pro - bemutató
Rovat: Internet | Dátum: 2007-09-16 18:38:38 | Írta: Kovács István

Ebben a cikkben egy hatékony ám nem annyira ismert tűzfal programot szeretnénk bemutatni amelynek biztonságossága minket is meggyőzött.


Telepítés
A telepítés roppant egyszerű a szokásos módon zajlik, majd miután a programot feltelepítettük már használhatjuk is.
A program óra melletti ikonjára jobb gombal kattintva a megnyitás menüponttal vagy dupla kattintással érhetjük el a program főablakát.
Itt a főablakban számtalan információt kaphatunk a program beállításának állapotáról:
Az áttekintő menüpontban azon belül a számítógép védelmi szint részben egy csúszka segítségével három védelmi szintet állíthatunk be:

 

 
Mind blokkol
? Ha erre a szinte állítjuk a védelmi szintet az olyan mint ha fel se  csatlakoztunk volna internetre.

 

 Egyéni ? Ennél a beállításnál a nevéből fakadóan mi magúnk szabhatjuk meg a program  beállításait, de alapbeállításon hagyva is igen hatékony a program.

 

 Mind mehet ? Ennél a beállításnál a program a védelmet teljesen ki kapcsolja, de legalább nem kell a programot bezárni. Ez a beállítás talán azét is jó mert az online játékoknál erős szaggatásba tapasztalható, ha a program védelme aktív.

 

Ugyanezen menüpontban a biztonsági figyelés részben a program egyes részeinek állapotát figyelhetjük meg illetve mellette található biztonsági szint értékelő boxot találunk.
Ha biztonsági figyelés almenüpontjaira kattintunk egyből tovább léphetünk a biztonság menüpontra illetve azon menüpont megfelelő részeire.
Itt a biztonsági figyelés almenüpontjai közül válogathatunk és az egyes menüpontokról bővebb információkat kaphatunk.
Itt az alábbi menüpontok közül válogathatunk:

 

 

 

 Feladat ? Itt adhatjuk meg a tűzfalnak, hogy melyik programot ne ellenőrizze tehát megbízható alkalmazásokat adhatunk meg ebben a részben.

 

 Alkalmazás figyelő ? Itt egy listában láthatjuk a futó vagy futtatot alkalmazásokat és ezeknek különböző jogosultságokat adhatunk.

 

 Komponens figyelő ? Itt meg figyelhetjük az éppen futó dll fájlokat aegy listában különböző testre szabható tulajdonságokkal együtt.

 

 Hálózati figyelő - A hálózati szűrés szabályok hozzáadását/módosítását/törlését a hálózati szabályok tulajdonságain belül tudja végrehajtani. Bármely, új hálózati szabály hozzáadása által létrehozott szabály meg fog jelenni a listában. A listában szereplő elemekre külön beállításokat alkalmazhatunk.

 

 Haladó - A Comodo személyes tűzfal egyik kulcs eleme a behatolás érzékelés és megelőzés. Analizálja a hálózati csomagokat és összehasonlítja őket az ismert és a támadáshoz hasonló jelekkel, majd blokkolja a támadásokat. A haladó beállítások segítségével a tapasztalt felhasználók még jobban megerősíthetik biztonsági beállításaikat. 
A Haladó beállításoknál a következő szintekhez módosíthatjuk a biztonsági beállításokat :

-          Fejlet viselkedés analízis

-          Fejlet támadás értékelés és megelőzés

        -           Egyéb

 

A következő és egyben utolsó fő menü pontunk az Aktivitás menüpont amelyben a Comodo tűzfal rögzíti az információkat minden alkalmazásról és hálózati kapcsolatról, a tűzfal által megtett műveletekről, valamint a kiváltó okokról. Továbbá Aktivitás menüpont részleteket jelenít meg az aktív Kapcsolatokról , míg a Naplók szekció testreszabott információkat tartalmaz a kiváltó biztonsági eseményekről.

 

 

 

Összegzés: Ez a program egy igazán biztonságos programnak bízonyult a vetélytársaihoz képest radásúl design-ben sem szenved hiány és ami még nagy előny lehet, hogy a program támogatja a magyar nyelvet ráadásul a súgója is magyar. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy próbálja ki. 

 

 

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A funkciók, amelyek jelen vannak más BitTorrent kliensekben azuTorrent-ben is megtalálhatók, beleértve az ütemezést, sávszélesség rangsorolást, RSS automatikus letöltés és kompatibilitás BitComet-Main...