Az internet veszélyes a gyerekekre
Az internet veszélyes a gyerekekre
Rovat: Internet | Dátum: 2009-07-28 15:55:52 | Írta: Kovács István

Rendkívül veszélyes lehet a gyerekekre az internet ? legalábbis, ha a szülők nem tartanak be néhány óvintézkedést. A www.gyerekekaweben.hu oldal ezekre a veszélyekre hívja fel a figyelmet.


 

Vírusok, kémprogramok, trójai programok ? az internet már messze nem az az egzotikus és békés hely, mint a hősidőkben. A hozzá nem értőkre leselkedő fenyegetések komoly károkat okozhatnak nem csupán a számítógépben, hanem a valós életben is: elég, ha csak egy banki hozzáférési adatokat eltulajdonító kémprogramra gondolunk.

? Az internetet kicsit közhelyesen információs szupersztrádának szokás nevezni. Ez a hasonlat a veszélyek szempontjából még mindig megállja a helyét: a szupersztrádán sem küldjük át csak úgy a gyerekeinket ? mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. ? Nagyon nem mindegy, hogy most, a szünidőben hogyan interneteznek a gyerekek; ha ők, vagy a szülők nincsenek résen, annak súlyos következményei lehetnek.

A www.gyerekekaweben.hu oldalon a Panda társadalmi szerepvállalásának részeként ezekre a veszélyekre hívja fel a figyelmet: elmagyarázza a szülőknek a problémákat, és megoldásokat kínál.

? Gondoljunk csak bele egy egyszerű szituációba: a gyerek nyáron otthon van, és a szülők gépén internetezik. Neki még annyira sincs fogalma például a kémprogramokról, mint a szüleinek; és mivel kíváncsi, egy sor olyan oldalt is meg fog nézni, ami pontosan ilyen kémprogramokat telepít a gépre. Vajon mekkora lesz a kár? Csak a Facebook-fiók belépési adatai kerülnek illetéktelen kezekbe, vagy netán más, érzékenyebb személyes adatok is?

Az internet veszélyeiről Sándor Zsolt hivatalos blogján is ír (virusorszag.blog.hu).

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Ha már régóta szerette volna ezt megtenni, de türelmesen kivárta, míg a fejlesztők elkészítik a megoldást, az most frissítheti a rendszerét újabb kiadásra.