Aggasztó trendek: 4 millió vírus
Aggasztó trendek: 4 millió vírus
Rovat: Internet | Dátum: 2009-04-28 17:21:11 | Írta: Partner

A Panda Security felmérései szerint aggasztó ütemben szaporodnak a digitális kártevők, elsősorban a vírusok. Az internet és a PC-k rohamos terjedésével a helyzet egyre gyorsabban romlik.


Kis nosztaligával tekintek vissza azokra az időkre, amikor 2002-ben az akkori Panda Software-nél bevezettük a napi adatbázis-frissítést kommentálta a jelentést Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. A napi 5-10 vírus nem nagyon dolgoztatta meg a vírusirtó-gyártókat, a konkurencia például heti frissítéseket adott csak ki. Abban az évben alig több, mint 67 ezer vírust regisztráltunk. A vírusirtókat forgalmazó cégeknek azonban a viszonylag hosszú, békés időszak után egyre gyorsuló ütemű vírus-szaporulattal kellett megküzdeniük. Nagyjából négy eseménytelen év után, 2006 novemberében történt valami emlékezik Sándor Zsolt. Akkor már napi 200 vírust számoltunk, aztán 2007 áprilisában egy szomorú mérföldkőhöz érkeztünk: a Panda vírusirtó szoftverek adatbázisa összesen egymillió teljesen különálló vírust tartott nyilván.

 

 

 Gondoljunk csak bele, mindez alig több, mint egy éve történt! Tavaly az átlagos napi vírusszám elérte a háromezret, ennek eredményeképpen pedig ma már 4 millió vírust tartunk nyilván. És a vicc az, hogy az egész még csak most indul be igazán... A Panda Security, hasonlóan a többi piacvezető vírusirtó céghez, naponta többször frissíti vírus-adatbázisait. Persze az emberek többsége azt hiszi, hogy a vírusirtók csak ijesztgetik az embereket tette hozzá Sándor Zsolt. Mint a mesében, a fiú, aki túl sokszor kiáltott farkast. Hát, hadd fogalmazzak úgy, hogy itt most négymillió farkas várja, hogy a torkunknak ugorjon, ráadásul úgy szaporodnak, mint a nyulak...

A www.fertozottvagynem.hu oldalon bárki leellenőrizheti, hogy gépén van-e aktív fenyegetés.

 

 

 

[forrás]
2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Lehet egy amúgy is professzionális programot még jobbá tenni? Az Opencloner Inc. megoldotta.