A Windows 7 ingyenes id?szakának végét leállások fogják jelezni
A Windows 7 ingyenes id?szakának végét leállások fogják jelezni
Rovat: Internet | Dátum: 2009-05-22 09:15:37 | Írta: Kovács István

 

A Microsoft zsarnoki eszközökkel akarja arra kényszeríteni a felhasználókat, hogy frissítsék az RC1-es Windows7-et.


 

A Microsoft zsarnoki eszközökkel akarja arra kényszeríteni a felhasználókat, hogy frissítsék az RC1-es Win7-et. A Microsoft bejelentette, hogy a Win7 RC automatikusan leáll a próba időszak vége előtt egy hónappal. A szoftver óriás korábban az ígérte, hogy a Win7 RC, ami most szabadon letölthető és ingyen használható, egészen 2010 augusztus 1-ig lesz free. Sajnos a vállalat álláspontja most gyökeresen megváltozott és azt tervezik, hogy csak március 1-ig lesz szabadon használható a Windows7. Ezután a rendszer 2 óránként automatikus shut down-nal adja a felhasználó tudtára, hogy lejárt az ingyenes ciklus.

 

 

Természetesen a telepítő és maga a rendszer is figyelmezteti a felhasználót, bár ez sovány vigasz a felhasználók tömegei számára.2010 június 1 után már nem csak a leállás, hanem a fekete háttér és az illegális szoftver felirat is gátolja a felhasználót abban, hogy szabadon élvezze a Win7 RC adta előnyöket.Természetesen, aki ez idő alatt végleges változatot vásárol és a megfelelő licence kulccsal telepít, vagy aktivál, annál megszűnnek zavaró jelenségek.Amúgy. aki mostanában töltötte le az RC1-et az még nagyon jól járt, hiszen ez majdnem 10 hónap ingyenes operációs rendszert jelent, szemben a Vista RC1 9.5 és a Vista RC2 9 hónapos próbaüzemével.

 

 
Kis kiegészítés certamen (hsn.hu) részéről: Miért a váltás? Miért lesznek automata leállások? Azért, mert a Microsoft jól látja, hogy a Windows7 nagyon népszerű, sokkal jobb a fogadtatása mint a Vista esetében. Ezért most megengedheti magának a szoftvercég, hogy kényszeríti a felhasználóit az eredeti példány vásárlására. A Windows7 ára amúgy egészen kellemes, főleg ha figyelembe vesszük, hogy integrált XP-t is tartalmaz.

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Praktikus, aránylag olcsó, alapos, hatékony, az adatvisszaállítás királya. Ezek jellemzik a Stellar legújabb programját.