A VMware mobil admin eszközön dolgozik
A VMware mobil admin eszközön dolgozik
Rovat: Internet | Dátum: 2009-04-17 04:41:27 | Írta: Kovács István

 

A VMware fejlesztői most egy olyan új eszközön dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy virtualizációs adminisztrációt folytassunk a mobil eszközökön.


 

A vCenter Mobile Access eszköz lehetővé teszi, hogy a rendszergazda távoli kapcsolatot létesítsen a szerverrel és a virtuális gépekkel, azokat menedzselje a mobiltelefonján keresztül. 

 

Srinivas Krishnamurti , a VMware igazgatója így jellemezte a rendszert: képzeljen el egy feladatot, ahol aktívan közre kell működnie az adatközpont működésében, de sehol a közelben nincs egy PC...  nem lenne szép, ha mindössze mobilról kellene bejelentkezni a virtuális gépre, és onnan felügyelni, Hiszen már felnőtt egy olyan generáció, amelyik sehová nem megy mobil nélkül.

 

Krishnamurti elmondása szerint, az első verzió már jövő hónapban letölthetővé válik, ráadásul ingyenesen.

 

Ahhoz , hogy a rendszergazda be tudjon lépni a telefonjáról, létre kell hozni egy virtuális szervert, és azt rákapcsolni a mobil szolgáltatásra. Ezután már szabadon csatlakozhat a virtualizált szerverekhez...

 

A rendszergazda, az új eljárás segítségével képes lesz a virtuális gépek között járkálni adatvisszaállítást, vagy rendszerfelügyeletet végezni, méghozzá egy szál mobiltelefon segítségével. Az új eszköz révén, a vállatoknál természetes lesz, a mobiltelefonon végzett ilyen jelleg munka. A VMware tavaly novemberben jelentette be, hogy nagyszabású projectbe kezd, melyen okostelefonokat lehet virtuális gépként használni.

2007 - 2020 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Lehet egy amúgy is professzionális programot még jobbá tenni? Az Opencloner Inc. megoldotta.