A vírusirtó sem mindig elég
A vírusirtó sem mindig elég
Rovat: Internet | Dátum: 2008-01-25 11:43:18 | Írta: Partner

A Panda ?Infected or Not? honlapjának tanúsága szerint a digitális kártevők egyre agresszívebbek, és egyre sikeresebben játsszák ki a hagyományos védelmi vonalaka


A Panda Security ?Infected or Not? weboldalán (mely elérhető a www.fertozottvagynem.hu címről is) szereplő, október végi adatok szerint azok az ellenőrzött PC-k, amelyek vírusirtóval is fel voltak vértezve, 30%-ban fertőzöttek voltak. A gépre a vírusirtó szoftverek ellenére ?besurrant? digitális kártevők közül a Bindo.A és a Nuwar.HU fantázianevűek voltak a legaktívabbak.

 

 
? Egyre többször tapasztaljuk, hogy egy védelmi vonal manapság már nem elég ? kommentálta az eredményt Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. ? Ez még inkább alátámasztja a TotalScan-hez és a NanoScan-hez hasonló alkalmazások létjogosultságát.

Az Infected or Not weboldal ? amely az említett két, Pandás program technológiáját használja ? több, mint 2 millió vírust ismer fel. A Panda szakemberei szerint az ilyen ?másodvélemény? egyre többször fedi fel a hagyományos védelmi megoldások hiányosságait.
 
 
 [forrás]
2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A Google leállítja az okos szemüvegének fejlesztését, a Microsoft már majdnem a kész változatával áll elő.