A Microsoft bemutatta a Silverlight 3 bétát
A Microsoft bemutatta a Silverlight 3 bétát
Rovat: Internet | Dátum: 2009-04-03 14:50:59 | Írta: Kovács István

A Las Vegas -ban megrendezett fejlesztői konferencián a Microsoft bemutatta Silverlight 3 béta verzióját amely egy a böngészőkbe beépülő plugin (modul).


 

 

A Silverlight platform egy olyan rendszer, amely alkalmas az adobe flash, továbbá vektoros grafikák, audió, videó visszajátszására és mindezt az internet böngészőn belül képes végrehajtani.

 

 

A Silverlight 3 több mint 60 grafikai vezérlő módot kapott, amelyek között megtalálható olyan mint például a HD videók megjelenítésének képessége is. Ezen új képességeknek köszönhetően akár akadásmentesen nézhetünk filmeket akár HD minőségben is, de ezeken kívül az új platform számos új média formátumot is támogat, mint például a  H.264-et a HD tartalmakhoz , valamint néhány kiterjesztést, amelyek az automatikus keresőoptimalizálást hivatottak elősegíteni.

 

 

Továbbá a Silverlight 3 segítséget nyújt a továbbiakban, hogy a böngészőn belül akár online akár offline módbanlightweigt alkalmazásokat fejlesszenek. Az új Silverlight kiterjesztések segítségével új funkciókkal bővülhet a Microsoft virtual earth alkalmazása is. Scott Guthrie elmondta, hogy rövid időn belül a felhasználók is megtapasztalhatják a Silverlight új képességeit és funkcióit.

 

 

 

 

Továbbá a Microsoft együttdolgozik a fejlesztőkkel azon, hogy a Silverlight által nyújtott lehetőségeket komolyabb akár üzlet alkalmazásokhoz is felehessen majd használni. A  Microsoft web platform fejlesztés hagyományosan lassan halad hiszen a gyártó saját kódokkal dolgozik, de most ezen próbálnak változtatni. Mégpedig úgy, hogy a frameworks illetve a szerveroldali alkalmazások egy részét szeretnék open source alapokra helyezni.  

 

 

 

2007 - 2021 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A Google leállítja az okos szemüvegének fejlesztését, a Microsoft már majdnem a kész változatával áll elő.