Burnout Paradise: játékteszt
Burnout Paradise: játékteszt
Rovat: Games | Dátum: 2009-06-27 22:52:56 | Írta: Kovács Dániel

Burnout Paradise egy nagyon élethű autóversenyzős szimulátor. Sok verseny és élethű "töréstesztek" kisérik végig az aszfalton történő hancurozást. Tesztünkben ezt a játékélményt kívántuk tolmácsolni.


A legelején egy bemutató film felkonferálásával kapunk egy gigantikus várost Paradise City-t. Ahol szabadon versenyezhetünk, nézelődhetünk, ha épp nincs kedvünk senkivel sem versenyezni. Online és Offline módban is van lehetőség játszhatszani. Hirearchisztikus rendszereben lépegethetsz felfele a ranglétrán, és több mint 70 tuning gépet szerezhtetsz meg.A játékélményt emeli a változatosság, ha kedve tartja az ember tanulmányozhatja Paradise City szabad világát kénye-kedvére. Single player módban is játszhatunk, vagy csatlakozhatunk más játékosokhoz, illetve klánokhoz, másnéven multiplayerben is tolhatjuk. Sok kiegészítő található hozzá már a neten, például: a ?Cagney? mód, ami a multiplayer módhoz hozzátársítja a Stunt Run-t, a Marked Man-t és a Road Rage-t. Ha nincs kedved az élet négy kerekén járni, akkor teheted kettőn is. Lehet akár nappali vagy éjszakai módban is versenyezni.A konzol verzió is hasonló, a játékélmény alternatívák ugyanolyanok maradtak. A versenyzési módok, mint a Stunt Run, a Marked Man, a Road Rage és a Burning Route is benne találhatók. A Stunt Run-ban ugrás közben bevethetsz egy pár trükköt, amikért pontokat kapsz. Road Rage-ben az első helyért megy a hatalmi harc, ahol az ellenfelet a szembe jövő forgalomnak vagy a falnak kell vezetni. A Marked Man módban el kell érned azt, hogy a cél előtt ne törjék össze a kocsid a versenytársak. Burning Route-ban két pont közötti kell versenyezni. A legnagyobb újdonság az a Burnout Paradise Party Pack, ami hozzáad egy offline több-szereplő kihívása módot nyolc játékos erejéig. Mikor megadtad a játékosok és a játék típusok számát, több játékfolyamat egy sorozatában fogsz versenyezni, ahol pontokat szerezhetsz.A játékról szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy tényleg valósághűen sikerült a készítőknek visszaadniuk a tárgyak környezetét (a ködöt, a parázsló alkonyt, a neongáz füstjét, és a félhomályba merülő horizontot).Nem lenne Burnout, ha a pusztulások nem lennének felségesen részletesek és egymást kiegészítők.A hangok szintén remekek, és a környező hanghatások, amik biztosítanak egy bizonyos szintű hátteret az autók rekedt mortyogására.A játék főcímdala egy Guns N' Roses szám. Ezen felül a játék soundtrack-ében további híres előadók zenéit hallhatjuk.


Gépigény az élvezetes játékélményhez:
CPU : 3Ghz-n elfut
RAM : 1 Gb XP alatt vagy 1,5 Vista alatt
Videókártya : DirectX 9.0c kompatibilis kártya mi támogatja a Shader Model 3.0-t. Minimum 128 Mb kell neki. NVIDIA-nál 6600 a minimum, Ati-nál pedig Radeon X1300.
Winchester: 4 GB helyed jó ha van
Multiplayer módban minimum 512 Kb/s internet

Ami tetszett:
Nagy kiterjedésű bejárható terület, gyönyörű grafika és változatosság, valósághű törések az autókon

Ami nem:
Nagy gépigény, sok verseny.

 

2007 - 2019 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Ha már régóta szerette volna ezt megtenni, de türelmesen kivárta, míg a fejlesztők elkészítik a megoldást, az most frissítheti a rendszerét újabb kiadásra.