Umi Zero - prémium kínai telefon teszt
Umi Zero - prémium kínai telefon teszt
Rovat: Android | Dátum: 2014-12-19 09:34:27 | Írta: Kovács Zsolt

Mostanság egyre több telefont termel magából ki a kínai piac, ami lehet saját szerzemény vagy egy kategóriának a koppintása. Lássuk a prémium kategóriás UMI Zero-t.


Általában a koppincsok sokkal gyengébb hardverrel bírnak mint eredeti társaik. Viszont mára  már a kínai noname telefonok is elértek egy olyan szintet mint például egy csúcskategóriás készülék csak negyed annyiért hozzá lehet jutni.

Kicsomagolás, külső

Mai cikkünkben bemutatunk egy ilyen kínai etalont az Umi Zero-t. A telefon ahogy a külseje is mutatja nem silány minőségű anyagból készült, tapintása kellemes, és hozzá kell tenni fémházas. A maga 6.4mm magasságával hajaz az Iphone 6  6.9mm vastagságára. Hasonlóan a Sony Z szériájához ennek is nem levehető a hátulja. Nincs túlbonyolítva egyszerű a formája, mini USB csatlakozó van az alján, a hátulján helyezkedik el a hangszóró, bal oldalán találhatóak a fizikai kezelőgombjai mint hangerő le-fel, és kikapcsoló gomb.

Unboxing

Alkatrészek

Szép

Meg kell hogy említsük az érintős kezelőfelületet is, sajnos ezt sok mai okos telefonról lemarad. A tetején található a 3,5 jack aljzat, a kamera elhelyezése kicsit Iphone 6-os, de ezt meg lehet bocsátani, hisz mindenki koppint a konkurensétől.

Méretek

3D

A csomagolásról el lehet mondani, hogy nagyon odafigyeltek a részletekre, igényesen kidolgozott. Sajnos ez sem mondható el a mai világban, ha vesz az ember egy telefont. Mind leegyszerűsítve adják egy kis dobozba csomagolva felül a telefon, alul a tartozékok. Na itt más a helyzet: ahogy a videón is látszik elég nagy dobozban érkezik a termék, középen ott figyel az újszerű Z alakú tok, ami szerintünk nagyon ötletes a mai besablonosodott telefontokok között. Egy egyszerű kemény szilikon tok, amely tökéletesen illeszkedik és védi a telefon sarkait az esetleges behatások ellen. Ez részünkről 5 csillagos, 10/10 pontot jelent. Magában ez helyezkedik ez a dobozban középen, balra és jobbra igényesen becsomagolva található a telefontöltő és az adatkábel szépen a cég logójával felcímkézve. A telefon a Z alakú tok alatt lapul, viszont a tok és a kütyü között található egy kis papírba csomagolva egy ajándék fólia egy törlőkendővel. Összefoglalva egy kis ékszeres doboz a maga nevében, akár tökéletes karácsonyi ajándék is lehet.

 

Hardver, szofver

Az Umi nem csak a külsőre adott hanem hardverileg is beleadott apait-anyait. A gép lelke egy 8 magos Octa Core Mtk processzor MTK 6592T 2.0GHz, tartozik hozzá 2GB rendszermemória, 5? Super Amoled kijelző, amely 1920x1080p és 440ppi felbontással rendelkezik. Ja és Gorilla Glass III üveg van az 5?-os kijelző fölött. Ejtsünk szót a kameráról is, az előlapi kamera nem semmi 8MP-es kamerával rendelkezik, a hátulján egy Sony IMX 214 13 megapixeles kamera figyel. Természetesen nem maradhat el a kínai telefonoknál állandósult 2 Simes kártyarendszer. Az előbb nem írtuk, de a Sim kártyát és a memóriakártyát a telefon oldalán tudjuk behelyezni Iphonosan. Ja és 2 micro SD kártyát is képes kezelni, a telefon maximálisan 64GB memóriát képes kezelni.

Na ki a király?

 A csomagban van egy kis tű, melynek segítségével ki tudjuk nyomni a kártyatartót a készülékből. Az akkumulátor 2780 mAh, amely 22 óra beszélgetést, 48 óra zenehallgatást és 120 óra készenléti időt takar. Még nem beszéltünk a belső memóriáról ami az elvárásoknak megfelelően 16 GB-os.

Bazár

Természetesen a legújabb android rendszer fut a készüléken, amely a 4.4.2. Teljesen alap szoftver található rajta talán egy kicsit az Umi felturbózta, de annyi módosítás nincs rajta mint a Samsung és LG rendszereken. Aki ilyen telefont szeretne nyugodjon meg tartalmazza a magyar nyelvet is. 

Az Umi menü

 

Összefoglaló

A Zerora nem tudunk negatívumot mondani, inkább dicsérni tudjuk és szerintünk ez 2014 legjobban sikerült telefonja. Hardverileg egy nagyon erős készülék, megnyerő csomagolás, főleg a Z alakú szilikon tok nyerte meg a tetszésünket. Hozzáteszem versenytársaihoz képest a készülék ára messze jobb, mert mindösszesen külföldön 300 dollárért hozzá lehet jutni. Aki ilyet vesz az tuti nem fog benne csalódni, és reméljük a jövőben is ilyen prémium kategóriás telefonokkal fog előrukkolni a gyártó.

Végeztével egy videós levezető

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


A névszerű kvízjáték legújabb verziója új kérdésekkel és hangokkal fűszerezve.