Közösségi térképalkalmazás? Waze...
Közösségi térképalkalmazás? Waze...
Rovat: Android | Dátum: 2014-12-18 09:46:53 | Írta: Kovács Zsolt

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a Waze névre keresztelt térképalkalmazás. Ez a kis program android, IOS és Windows Phone rendszereken egyaránt elérhető.


Az alkalmazás lényege merőben hasonlít az android rendszer Térkép nevű alkalmazására. Mintha a Facebook és Térkép programok házasságából született volna a Waze, egy közösségi háló a térképalkalmazás mellett.

Használata során úgy fejlődhetsz mint egy átlagos stratégiai játékban vagy mint szimplán egy fórumban. Telepítés után rögtön beléphetsz Facebook-al vagy egész egyszerüen beregisztrálhatunk a rendszerbe, ahol babywaze-ként kezded el tevékenységedet. A térképen megjelennek a már regisztrált tagok, akik esetleg a környékeden vannak.

Azt el kell mondani hogy az alkalmazás mögött elég komoly fejlesztő csapat áll, akik percről-percre figyelik az eseményeket, a program saját térképadatbázissal rendelkezik és amely útvonal nincs rajta a térképen azt folyamatosan figyelik és bővítik.

Vegyük azt hogy szeretnék eljutni Pestre, megtervezem a navigációban az útvonalat, de közben felhasználói jelentések alján a kiszemelt útvonalon torlódás, vagy útzár van valamiért. Ekkor felajánl más alternatívát is a program, melynek segítségével gyorsabban odajutsz a kiszemelt pontra. A kezdetekben Te nem tudsz jelentéseket beküldeni a központba, ezt csak 160 km megtétele után teheted meg. Ha lefutottad ezt a kört, akkor jöhet a segítségnyújtás. Lehetőséged van útzárak, traffipaxok, torlódások, üzemanyag árak, veszély, térképhiba jelentésére.

Természetesen az android rendszerben szereplő térképalkalmazás is jelzni a Waze által jelzett útzárakat, mármint amit a legújabb szoftverfrissítés tartalmaz.

Tehát a főbb szempontok ami a program tudását tükrözi:

-         saját térképalkalmazással rendelkezik

-         magyar kezelőfelület és hang navigáció

-         azonnali közlekedési információk

-         teljesen ingyenes

2007 - 2022 © Minden jog fenntartva!
OLVASTAD MÁR?


Ma jelenik meg a méltán népszerű operációs rendszer, az Ubuntu legújabb változata, ami a Wily Werewolf (ravasz vérfarkas) fejlesztői kódnevet kapta. Mivel nem hosszútávon támogatott verzióró...